Cu mare greutate, un lider PNL recunoaște într-o audiere la Parlament cine sunt cei care trebuie să rezolve efectiv soarta pensiilor speciale. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș i-a nominalizat pe deminitarii de la care trebuie să vină amendamentele la legea aflată în Parlament și care trebuie modificată conform cerințelor Băncii Mondiale și Comisiei Europene.
Citește și Pensii 2023. Marcel Boloş, anunţ oficial despre creşterea vârstei de pensionare
Astfel, conform lui Marcel Boloș, printre cei mai importanți se numără colegii săi din PNL Cătălin Predoiu, ministrul Justiției și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne. Primul trebuie să asigure și o formă juridică a proiectului care să fie inatacabilă la Curtea Constituțională și să vină cu soluții pentru pensiile magistraților, cele mai mari pensii aflate în plată în acest moment. Există și un al treilea demnitar susținut de PNL cu un rol important în acest sens, pe care, însă, Marcel Boloș l-a evitat din cauza conflictului recent izbcnit între acesta și lideri liberali. Este vorba despre ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, care are responsabilitatea legată pe pensiile diplomaților.
Boloș a nominalizat un singur nume de la PSD, cel al ministrului Apărării, Angel Tîlvăr, răspunzător cu rezolvarea problemei pensiilor militare. Este însă cert că ultimul cuvânt în privința acestei categorii de pensii îl va avea premierul Ciucă, președinte al PNL și deținător al unei pensii militare de peste 18.000 de lei lunar.
Ministrul Boloș recunoaște, astfel, că ministrul Muncii are doar rolul de integrator al amendamentelor venite de la colegii săi din Guvern. Declarația sa aruncă, însă în aer linia de comunicare a PNL din ultima perioadă care încearcă să se extragă din subiectul pensiilor speciale și să arunce totul în spinarea ministrului social-democrat al Muncii, Marius Budăi.