Bonusul din 2019 la care au dreptul românii din Diaspora. Aproape 1.000 de euro cu un singur document

Veşti bune pentru românii din Diaspora. Românii din Italia care au venituri anuale cuprinse între 8.174 și 24.600 de euro pot să solicite bonusul Renzi.
Filip Stan
17 mart. 2019, 08:25
Bonusul din 2019 la care au dreptul românii din Diaspora. Aproape 1.000 de euro cu un singur document

Guvernul italian a adoptat recent decretele-lege privind crearea „venitului de cetăţenie” (Reddito di cittadinanza, RDC), care va fi acordat şi străinilor din Italia, precum şi scăderea vârstei de pensionare.

Bonusul Renzi este în valoare de 80 de euro pe lună, adică 960 de euro pe an și se plătește prin cecul pentru salariu în fiecare lună. La acesta au dreptul, lucrătorii casnici – menajere şi badante.

Lucrătorii casnici, pentru a beneficia şi în 2019 de suma de 960 euro (suma bonusului pe tot anul), trebuie să completeze declaraţia 730, potrivit portalului ebada.it. Totuşi, pentru a primi această sumă, trebuie îndeplinite anumite cerinţe atât în privinţa venitului minim, cât şi al celui maxim obținut pe parcursul întregului an.

Veşti bune pentru românii care lucrează în străinătate. Din mai, salariile ajung la 5.500-6.000 de euro

Bonusul „Renzi” (denumit după numele celui care a introdus măsura) a fost introdus în 2014 cu scopul de a reduce povara fiscală asupra veniturilor angajaților.

Lucrătorii casnici care vor solicita bonusul completând modelul 730/2019, vor trebui sa facă referire la veniturile obţinute în 2018.

Bugetul pe 2019 adoptat la sfârşitul lunii decembrie prevede o anvelopă de şapte miliarde de euro pentru RDC, principala promisiune a M5S, şi patru miliarde de euro pentru reforma sistemului de pensii, o măsură emblematică a Ligii.

RDC se adresează celor cinci milioane de persoane care trăiesc sub pragul sărăciei în Italia, cu condiţia să nu fi locuit în străinătate în ultimii doi ani pentru italieni şi să fi locuit în Italia timp de cel puţin zece ani pentru străini.

Acest venit va fi de 780 de euro pe lună pentru o singură persoană, cu creşteri sau scăderi în funcţie de situaţia familiei, pe o perioadă de 18 luni.

În această perioadă, beneficiarii nu vor putea refuza mai mult de două oferte de locuri de muncă, dintre care a doua ofertă poate să ia în considerare un job la o distanţă de până la 250 km de casă, iar a treia ofertă vizând un loc de muncă oriunde pe teritoriul Italiei.

Reforma sistemului de pensii, denumită ‘Quota 100’, ia în considerare retragerea din câmpul muncii de la vârsta de 62 de ani şi 38 de ani de contribuţii, în timp ce legea actuală stabileşte vârsta de pensionare la 67 de ani.

Guvernul estimează că 355.000 de persoane ar putea alege această opţiune din 2019, între care 130.000 de funcţionari, şi ia în considerare o infuzie de tineret pe piaţa muncii.

În următorii trei ani, ‘vom trimite un milion de persoane la pensie’, a afirmat Di Maio, în timp ce Salvini a insistat pe faptul că nu va exista ‘nicio penalizare şi nicio tăiere’ a pensiilor în cazul celor care vor alege să se pensioneze mai devreme. 

Spynews
Știrile Antena Stars. Magicianul Robert Tudor, țepuit de un șofer de ride-sharing. Cum s-a întâmplat totul: ”El câștigă câte...” / VIDEO
Bzi.ro
Babs s-a afișat cu un milionar celebru! Cum a fost surprinsă fosta iubită a lui Dorian Popa
Fanatik.ro
România câştigă grupa E la Euro 2024! Va întâlni Olanda în optimi după Georgia – Portugalia 2-0
Capital.ro
Interzis pentru cei cu permis de conducere. Legea pe care șoferii nu o pot încălca
Playtech.ro
ȘOC! Emilia Ghinescu, cu SÂNII la vedere! Atenție, poze de INFARCT!
DailyBusiness
Poliția Română face angajări! Peste 1.000 de posturi sunt disponibile
Adevarul
Pluralul cuvântului „complex”, exercițiul care i-a pus in dificultate pe elevi la Evaluarea Națională
Spynews
Mireasa. Direct din culise. Fanii îi cer Mariei Lungu să se împace cu Cristian Marinescu. Cum a răspuns blondina
Spynews
Cine este și cu ce se ocupă Diandra Doris, ispita de la Insula Iubirii! Este urmărită zilnic de zeci de mii de persoane pe rețelele de socializare / FOTO
Evz.ro
Fiica Andreei Marin are o traumă. Experiența care a lovit din plin
Impact.ro
ȘOC! Monica Bîrlădeanu SE CĂSĂTOREȘTE cu Valeriu Gheorghiță! Am aflat DATA NUNȚII
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Cutremurător! Fiica Iuliei Albu, afectată de cancerul tatălui: 'Nu era...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cât cer interpreții de muzică populară pentru a cânta la o nuntă! Tarifele sunt de ordinul miilor de euro. „Se pare că oamenii vor”
Capital.ro
Decizie privind centralele de apartament din România. Anunț urgent azi, 26 iunie
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
substantial.ro
Georgia învinge Portugalia cu 2-0 la Euro 2024; Turcia trece de Cehia cu 2-1
MediaFlux
Decizia FINALĂ privind CENTRALELE de APARTAMENT. S-a DAT LEGEA
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?