Investiţia în extinderea fabricii de la Blaj se ridică la 43 de milioane de euro, bani din care vor fi achiziţionate şi noi mijloace de producţie. Lucrările de construcţie vor începe în această primăvară şi vizează dezvoltarea unei unităţi cu o suprafaţă de 21.000 mp. Pentru noua unitate va fi nevoie de 300 noi angajaţi, iar până în 2020 vor mai fi angajate alte 700 de persoane.
Noua unitate de producţie va aparţine, din punct de vedere organizatoric, de divizia Sisteme de Control al Şasiului din cadrul Bosch, care produce componente şi sisteme de siguranţă auto pasivă şi activă, dar şi sisteme de asistare a şoferului. Divizia dispune de peste 35 de centre la nivel mondal şi are circa 16.000 de angajaţi.
Până în prezent, Bosch Rexroth a produs la Blaj tehnică liniară utilizată în ingineria mecanică. Unitatea de producţie funcţionează din 2007. În prezent, în Blaj îşi desfăşoară activitatea circa 580 de angajaţi. Grupul Bosch este, de asemenea, reprezentat în România în alte două locaţii. În Bucureşti, Bosch este prezent cu o societate de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranţă şi comunicaţii, şi echipamente auto pentru piaţa de aftermarket, iar în Timişoara se află un centru de comunicare. Numărul total de angajaţi ai concernului Bosch în România este de circa 1.400 de persoane.
Conducerea Consiliului Judeţean Cluj a semnat la data de 17 februarie contractul cu compania germană Bosch privind deschiderea unei fabrici de componente auto în Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu.
„Avem de a face cu cea mai mare investiţie privată din istoria judeţului Cluj, în valoare de 77 de milioane de euro, care va aduce până la final peste 2.000 de locuri de muncă şi va genera încasări importante la buget. Contractul acordă companiei Bosch drept de superficie pentru o perioadă de 99 de ani pentru suprafaţa de teren de 21,5 hectare situată în cadrul Parcului Tetarom III. Investiţia se va realiza în două etape şi are în vedere, în faza finală, construirea a 80.157 de metri pătraţi construiţi la sol, incluzând o unitate de producţie, spaţii de birouri, centru logistic, clădire tehnică, parcări, alei şi spaţii verzi”, a declarat Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj.
Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Conform rezultatelor preliminare, în anul fiscal 2011, peste 300.000 de angajaţi au generat vânzări de 51,4 miliarde de euro, în domeniile construcţiei de autovehicule, tehnologiei industriale, bunurilor de larg consum şi echipamentelor pentru construcţii.