Potrivit acesteia, tavanul dublu, placat cu stuf şi tencuială uşoară, prezentând un grad ridicat de uscare, a favorizat propagarea rapidă a incendiului la acoperişul conacului, dar şi la o altă clădire lipită de acesta, informează Agerpres.
Citeşte şi Incendiu la un internat din Baia Mare. Trei elevi intoxicaţi cu fum, luaţi cu ambulanţa
„Iniţial, la faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti, cu o autospecială cu apă şi spumă şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dângeni. Forţele au fost suplimentate cu alte şase echipaje de la Garda de Intervenţie Ştefăneşti şi Truşeşti şi Detaşamentul de Pompieri Botoşani, cu trei autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, două autospeciale pentru descarcerare, o motopompă şi alte utilaje şi mijloace specifice”, a precizat Dorina Lupu.
Incendiul a fost stins în două ore, iar în alte 13 ore s-a intervenit pentru înlăturarea efectelor, respectiv descoperirea şi eliminarea unor eventuale focare ascunse pentru a se evita reaprinderea obiectivului.
Citeşte şi Lucrare cu GHINION: Tot ce-au construit într-un an şi jumătate s-a făcut SCRUM într-o clipă
Potrivit oficialilor ISU, pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor, au acţionat 29 de pompieri militari, şase pompieri voluntari, dar şi şase cetăţeni.
În urma incendiului, au ars circa 600 m.p. din acoperişul conacului, 120 m.p. din acoperişul unei alte clădiri lipite de acesta, uşi şi ferestre, pagubele fiind estimate la 150.000 lei.
Conacul a aparţinut familiei de moşieri Mavrocordat.