„Un om care vine şi licitează, până la proba contrarie, peste 10 zile, este un investitor corect (…) Domnul Dan Diaconescu a respectat tot ce a scris guvernul în caietul de sarcini. Este un om de bună credinţă”, a spus Boureanu.
Acesta crede că responsabilitatea unui eventual eşec al privatizării Oltchim revine guvernului care nu a pus în caietul de sarcini condiţii legate de bonitatea financiară a câştigătorului. „Dacă cei care au privatizat nu ştiu să pună nişte condiţii, cum ar fi cifră de afaceri de jumătate de miliard sau garanţia să fie de 2 milioane de euro în loc de 200.000 de euro, cel care a greşit este cel care a întocmit caietul de sarcini. În niciun caz nu este Dan Diaconescu, nici ziariştii, nici politicienii, ci guvernul Ponta. Dacă se plânge cineva din guvernul Ponta că este o mascaradă, dacă domnul Ponta spune ‘Vai, ce tragedie! O să răspundă cel vinovat’, cel vinovat este dânsul cu cel pe care l-a numit să răspundă de privatizare”, a declarat Cristian Boureanu.
O altă eroare pe care democrat-liberalul o impută guvernului este faptul că nu a reuşit să vândă creanţele Electrica şi AVAS pe care Oltchim le are, fapt pentru care combinatul din Râmnicu-Vâlcea este în continuare vulnerabil la o cerere de executare silită. „La Oltchim, guvernul a reuşit o performanţă deosebită: a privatizat o societate cu datorii blocând procesul de privatizare convenit cu FMI şi Comisia Europeană. Este începutul unui mare eşec”, a conchis Boureanu.
Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8062% din acţiunile combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, a anunţat preşedintele OPSPI, Remus Vulpescu. Diaconescu a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat. Luni Dan Diaconescu va semna actele de preluare a acţiunilor combinatului Oltchim. Câştigătorul licitaţiei pentru Oltchim să vină în maxim 10 zile cu banii, altfel e infracţiune, a avertizat premierul Victor Ponta.