Boxing Day: Vânzări record în Marea Britanie

Boxing Day: Vânzările de Boxing Day din Marea Britanie au atins joi nivelul de 2,7 miliarde de lire sterline, estimându-se că vineri valoarea vânzărilor zilnice în magazine și online va depăși recordul de 2,8 miliarde de lire sterline stabilit în zilele de 21 decembrie și 27 decembrie ale anului trecut, relevă datele publicate de Centrul britanic de studii privind vânzările retail (CRR), citate vineri de The Telegraph.
Alina Costache
27 dec. 2013, 09:16
Boxing Day: Vânzări record în Marea Britanie

Boxing Day: Cifrele CRR indică un posibil reviriment al economiei britanice și o creștere a încrederii din partea consumatorilor din Marea Britanie. În magazinele britanice vânzările de joi au totalizat 2,22 miliarde de lire sterline (cu 5,7% mai mari decât anul trecut), în timp ce vânzările online au însumat 540 de milioane de lire sterline — un nou record de Boxing Day, cu 15% în creștere față de anul trecut.

Nu mai puțin de 10 milioane de persoane au stat la cozi joi în toată țara pentru a beneficia de reducerile de Boxing Day, mulți britanici nereușind să ajungă să-și facă cumpărăturile înainte de Crăciun din cauza violentei furtuni Dirk, care a lovit Marea Britanie și Franța.

Rețeaua comercială Selfridges, ce are magazine în Londra, Manchester și Birmingham, a vândut joi de circa două milioane de lire sterline în prima oră de la deschidere, în creștere cu peste 15% în comparație cu anul trecut. În intervalul dintre seara ajunului de Crăciun și Boxing Day, fiecare cumpărător online britanic a petrecut în medie 40 de minute pe Internet.

Faimosul magazin londonez Harrods a oferit joi, la primele ore, ciocolată caldă și pături celor care așteptau la coadă ora deschiderii și numai în zona comercială West End din Londra peste 1,4 milioane de cumpărători au cheltuit joi în total aproximativ 50 de milioane de lire sterline.

Rețelele de socializare au publicat numeroase cazuri în care cumpărătorii s-au luat la ceartă din cauză că doreau să achiziționeze același produs al cărui preț fusese redus masiv de vânzători.

Cea mai mare creștere a numărului de cumpărători față de anul trecut (de circa 30%) s-a înregistrat în sud-vestul și nordul Angliei și în comitatul Yorkshire.

În Scoția, cumpărătorii au cheltuit joi 232 milioane de lire sterline, dintre care 187 milioane lire sterline în magazine, iar restul online.

Potrivit CRR, se estimează că până la finalul anului numărul accesărilor site-urilor de cumpărături online va depăși trei miliarde în Marea Britanie. James Murray, expert în cadrul Experian, o companie specializată în servicii de informații comerciale, a explicat că în prezent se înregistrează o schimbare a comportamentului consumatorilor britanici, tot mai mulți dintre aceștia preferând cumpărăturile online între ajunul Crăciunului și Boxing Day

Spynews
Autoritățile au descins în această dimineață la frații Tate! Ce caută DIICOT și cine a venit de urgență alături de milionari
Bzi.ro
Doina Teodoru este noua iubită a lui Cătălin Bordea! Partenera lui chef Scărlătescu a confirmat
Fanatik.ro
Băutura mai sănătoasă decât laptele de vacă care se găsește din ce în ce mai greu în România, deși în urmă cu mai mulți ani se producea în cantități mari. Un litru costă astăzi chiar și 15 lei
Capital.ro
Se schimbă buletinele. Ordinul UE. România trebuie să aplice începând cu 3 august 2031
Playtech.ro
Dumnezeule, cât era de frumoasă și cum a ajuns să arate acum. Gabriela Spanic este de nerecunoscut
DailyBusiness
Se poate merge la hotel, pe litoral, cu 38 DE LEI PE NOAPTE! Care e cea mai ieftină stațiune
Adevarul
Creierul, unul dintre cele mai poluate țesuturi cu plastic, arată specialiștii: „Nu mai există niciun loc neatins”
Spynews
Imagini sfâșietoare cu nepoata lui Silviu Prigoană, la mormântul bunicului ei! Cristina Prigoană, îndurerată, după ce bătrânul ar fi fost îngropat fără știrea familiei | PAPARAZZI
Spynews
Anunț ANM! Instabilitate atmosferică și val de căldură în România. Cele mai noi informații despre vreme
Evz.ro
De unde provine țuica. Istoria băuturii preferate a românilor
Ego.ro
Singura femeie care l-a părăsit pe Alain Delon i-a înnebunit pe bărbați cu trupul ei! FOTO incredibile, la 58 de ani
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”
Cancan.ro
Zodia care are o cumpănă până pe 29 august 2024. Evenimente marcante pentru acești nativi!
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Simona Halep, mesaj neașteptat, la aproape șase luni după soluționarea cazului de dopaj! Ce a postat tenismena în mediul online
Capital.ro
Putin a acceptat înfrângerea. Ucraina a reușit imposibilul: A fost cu siguranță un șoc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin, în timpul cursului de înot
substantial.ro
Atac masiv cu drone asupra Moscovei raportat de primarul Serghei Sobianin
MediaFlux
Guvernul face noi precizări. Cine va primi INDEMNIZAȚIA SOCIALĂ MINIMĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...