Cătălin Predoiu, VOTAT în unanimitate candidatul PNL la Primăria Generală a Capitalei UPDATE

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a primit, joi, în unanimitate, votul colegilor din organizaţia din Bucureşti a partidului pentru a candida la Primăria Capitalei. Acesta anunţat că Ciprian Ciucu va deveni membru PNL şi vor candida în tandem.
Iulian Tudor
21 apr. 2016, 05:14
Cătălin Predoiu, VOTAT în unanimitate candidatul PNL la Primăria Generală a Capitalei UPDATE

UPDATE 18.30 Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, la finalul ședinței BPN, că Predoiu este un adversar redutabil pentru PSD. „Cătălin Predoiu este în mod ferm, neechivoc, susținut din interiorul partidului de toți membrii PNL. Chiar dacă unii încearcă deja să inducă altă idee, este un adversar redutabil pentru PSD, pentru că transmite tot ceea ce nu transmite PSD prin candidaturile pe care le oferă Bucureștiului: decență, un proiect, viziune pentru bucureșteni, integritate și seriozitate”, a spus Gorghiu, într-o conferință de presă.

Potrivit acesteia, conducerea PNL va refuza să mai intre în subiecte și discuții care să deturneze dezbaterea publică de la tema Bucureștiului și de la ceea ce ține de soluții.

Copreședintele PNL Vasile Blaga a arătat că pentru Primăria sectorului 3 BPN a validat candidatura deputatului Cristina Pocora, pentru municipiul Călărași — pe cea a primarului în funcție Ștefan Daniel Drăgulin, iar pentru Zalău — va candida Radu Victor Căpâlnașiu, actualul edil.

UPDATE 16:30  „Am discutat chestiuni legate de programul de guvernare locală al Bucureştiului, despre preocupările domniei sale despre integritate, anticorupţie şi o infrastructură modernă. Sunt obiective pe care le avem şi noi în program şi de aceea discuţiile au fost extrem de fructuoase. Vom avansa pe direcţia pe care am anunţat-o, respectiv de a face un tandem pentru funcţiile de primar şi viceprimar, cu domnul Ciucu, în calitatea domniei sale de membru PNL, dar nu vreau să anticipez până când nu terminăm toate formalităţile care vor avea loc în aceste zile”, a declarat Cătălin Predoiu la finalul BPN al PNL Bucureşti.

El a afirmat că „unificarea dreptei trebuie să vină în voturi în primul rând”, întrebat despre o posibilă discuţie cu preşedintele PMP, Traian Băsescu, pe acest subiect.

„Eu am făcut un apel şi reiau acest apel către toţi votanţii cu vederi de centru-dreapta să unifice acest vot, să dea un vot util candidaţilor PNL şi atunci vedeţi că, în timp, istoria va uni aceste forţe, care pot rămâne în formule politice independente, autonome. Ceea ce este important este să impunem un vot util, să oprim PSD din tentativa de a pune din nou mâna pe administraţia Capitalei. şi PNL este singurul partid care poate opri PSD. Acesta este mesajul meu către întreaga dreaptă”, a mai afirmat Predoiu.

Ciprian Ciucu ar urma să deschidă lista de candidaţi ai PNL la funcţia de consilier general la Primăria Capitalei în locul lui Marian Munteanu, validat iniţial ca numărul unu pe aceeaşi listă, au precizat surse din PNL, citate de Agerpres.

UPDATE ora 15.15 Membrii Biroului Politic Naţional s-au reunit, joi, la Palatul Parlamentului, pentru a valida nominalizarea făcută de către conducerea partidului pentru candidatura la Primăria Capitalei, pe prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu.

Am primit în unanimitate votul colegilor din organizaţia PNL Bucureşti”, a anunţat Cătălin Predoiu, după şedinţa Biroului Politic al PNL Bucureşti, potrivit news.ro.

Întrebat dacă Teodor Atanasiu rămâne şef de campanie electorală, Cătălin Predoiu a precizat că atât Teodor Atanasiu, cât şi Cristian Buşoi vor rămâne alături de el şi vor organiza împreună campania electorală.

Cătălin Predoiu a mai spus că a avut în cursul zilei o discuţie cu Ciprian Ciucu. ”Vom avansa pe direcţia anunţată, un tandem cu domnul Ciucu în calitate de viceprimar”, a declarat preşedintele organizaţiei PNL el, adăugând că Ciucu urmează să se înscrie în PNL.

Întrebat de ce nu se validează joi listele pentru CGMB, unde Ciprian Ciucu ar urma să fie cap de listă, Cătălin Predoiu a replicat: ”Ştiţi că una din doctrinele noastre este ”pas cu pas”. Am avut succes cu ea şi o ţinem tot aşa”.

Predoiu s-a adresat simpatizanţilor din Bucureşti ai partidelor de dreapta, cerându-le să susţină candidaţii liberali. ”Reiau apelul către votanţii de centru-dreapta să unifice acest vot şi să dea un vot util PNL. Important este să impunem un vot util şi să oprim PSD din tentativa de a pune din nou mâna pe administraţia Capitalei, iar PNL este singurul partid care poate opri PSD-ul. Acesta este mesajul meu pentru votanţii de dreapta””, a mai spus Predoiu.

Cătălin Predoiu este al patrulea liberal nominalizat de către partid, după Cristian Buşoi, Ludovic Orban şi Marian Munteanu. Ultimul şi-a anunţat miecuri retragerea ca urmare a acuzaţiilor venite din partea societăţii civile privind simpatii legionare.

Marian Munteanu a anunţat că renunţă la intenţia de a candida pentru Primăria Generală din partea PNL invocând lipsa unei echipe de candidaţi la primăriile de sector care să-l susţină fără rezerve şi acuzaţiile la adresa sa, pe care le consideră fără temei.

Marian Munteanu a făcut anunţul retragerii în cadrul unei conferinţe de presă, în care a afirmat din nou că acuzele ce i s-au adus sunt nedrepte. În al doilea rând, Munteanu a invocat şi lipsa susţinerii din partea unor candidaţi la primăriile de sector şi a unor lideri din partid care au dat crezare acuzaţiilor sau care s-au demoralizat.

Din nefericire, această campanie nu a fost întâmpinată de toată lumea aşa cum ar fi trebuit – unii s-au demobilizat, alţii au dat credit unor acuzaţii, s-a ajuns ca primari candidaţi să se desolidarizeze de campania mea (…) În momentul în care această echipă este pusă în primejdie, este datoria mea să acţionez astfel încât sa nu contribui la adâncirea unor disensiuni„, a mai spus Marian Munteanu, care le-a mulţumit membrilor PNL care nu s-au lăsat influenţaţi.

El a arătat că risca să candideze fără a avea o echipă unită în spatele candidaturii sale. „Din păcate, a fost dificil să găsim o formulă de unitate. În consecinţă, am consimţit în urma acestor discuţii să îmi retrag candidatura. Am acceptat această chestiune şi sunt convins că PNL va găsi o soluţie pentru a păstra unitatea acestei echipă la Bucureşti şi pentru a oferi bucureştenilor un concurent bun şi câştigător”, a declarat Marian Munteanu.

Liderul PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a anunţat, imediat după retragerea lui Munteanu, că este noul candidat al PNL la Primăria Capitalei. „Am decis să îmi asum candidatura pentru Primăria Capitalei (…) Mă angajez în faţa bucureştenilor că voi concura cu toată energia”, a anunţat Cătălin Predoiu.

Cătălin Predoiu a mai spus că joi va cere PNL votul de încredere pentru această candidatură: „Le cer liberalilor să fie învingători, să învingem din nou, cum am făcut în 2014”.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a fost întrebat dacă prim-vicepreşedintele partidului, Cătălin Predoiu,rămâne propunerea PNL pentru postul de premier, el spunând că garantează că Predoiu va câştiga Primăria Capitalei şi va rămâne primarul general.

Întrebat dacă Predoiu va mai rămâne propunerea de premier din partea PNL, Blaga a spus: ”Eu garantez că domnul Predoiu va câştiga Primăria Generală a Capitalei şi va rămâne primarul general al Capitalei”.

CITEŞTE ŞI: Vasile Blaga: Predoiu va fi ultimul candidat propus de PNL la Capitală şi viitorul primar general

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'