Dosarul este în cercetare la Parchetul Curții de Apel Brașov, a declarat luni, pentru Agerpres, procurorul Ramona Diaconu, șeful secției Urmărire Penală a parchetului brașovean.
„Dosarul este în cercetare și așteptăm raportul de expertiză. În funcție de câte zile de îngrijire necesită persoana rănită în accident, se va face încadrarea juridică. Din partea DNA nu a fost făcută nicio solicitare în legătură cu acest dosar”, a precizat procurorul Ramona Diaconu.
Vasile Blaga a fost audiat luni, la sediul DNA din Capitală, el declarând jurnaliștilor, la ieșirea de la audiere, că a fost chemat pentru a da lămuriri în legătură cu accidentul în care a fost implicată mașina sa.
„Știți că a avut loc un accident cu mașina mea și am dat o declarație de martor în care am confirmat că sunt proprietarul mașinii și lucruri de genul acesta. (…) Acum două săptămâni, fiind în concediu domnul chestor Popa, eu l-am rugat să-mi ia mașina (…) și a avut un accident ușor la Brașov. S-a deschis, cum este și normal, un dosar penal”, a afirmat Blaga.
El a adăugat că a fost întrebat despre achiziționarea mașinii, unde o ține și alte detalii.
Blaga a precizat că paguba nu este mare, în condițiile în care în urma accidentului s-a spart un far al mașinii și s-a îndoit bara de protecție.
Politicianul a adăugat că el și chestorul Popa sunt prieteni de familie, iar acesta va achita paguba.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, comisarul șef Liviu Naghi, a declarat pentru presa bihoreană că evenimentul rutier petrecut pe 5 septembrie s-a soldat cu rănirea ușoară a unei persoane, o femeie în vârstă de 36 de ani, care a refuzat internarea în spital.
Polițiștii Serviciului Rutier Brașov au deschis pe numele lui Liviu Popa un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
Procurorii DNA au efectuat luni percheziții în trei locații din municipiul Oradea, dintre care două sunt la sediul unei instituții publice, într-un dosar privind infracțiuni comise în perioada 2012 — 2014, se arată într-un comunicat al DNA transmis luni AGERPRES. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Antifraudă Fiscală.
Potrivit unor surse judiciare, perchezițiile procurorilor DNA Oradea au vizat sediul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Bihor și la domiciliul șefului IPJ Bihor, chestorul Liviu Popa. Aceleași surse au precizat că de anchetă ar fi vizat chiar chestorul Liviu Popa.
Chestorul Liviu Popa este șeful IPJ Bihor din anul 2012. În perioada 23 noiembrie 2010 — 15 mai 2012, el a fost inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române.