Brad Pitt are buletin românesc fals. Cetăţeanul care a falsificat actul a reușit să evadeze în urmă cu un an, ajungând în Spania cu o identitate falsă, unde și-a continuat activitatea.
Citeşte şi: Boala rară de care suferă Brad Pitt. Actorul este disperat: „Nimeni nu mă crede!”
Polițiștii spanioli i-au găsit în casă inclusiv o carte de identitate românească a actorului Brad Pitt, o mostră foarte bine realizată cu care letonul își convingea clienții.
Potrivit El Pais, autoritățile spaniole au fost avertizate încă de anul trecut că pe teritoriul Spaniei s-ar putea afla un falsificator de documente căutat de autoritățile din mai multe țări europene.
A falsificat cărți de identitate sau permisele de conducere din țări precum România, Franța, Letonia, Cehia, Belgia, Portugalia, Lituania sau Țările de Jos. De asemenea, a mai falsificat și carduri de sănătate, certificate de handicap, abonamente sau certificate Covid.
El și-a creat 25 de identități diferite pe care le folosea separat pentru închirieri de apartamente sau operațiuni de tip bancar. Avea chiar și o legitimație falsă de căpitan de vas. Identitățile multiple i-au permis să trăiască vieți paralele. Avea câte o soție în China, Germania și Letonia, și cu cel puțin una din ele are și copii. Pe toate le sprijinea financiar.
În Benalmádena, în Spania, acolo unde se stabilise după fuga din Letonia, avea o iubită, arestată și ea pentru complicitate. „Este o persoană foarte sociabilă, cordială, capabilă să stabilească legături cu oricine. Și toți sunt dornici să-l ajute”, a declarat Maris Priednieks, ofițer din structura de combatere a crimei organizate din poliția letonă, potrivit Digi 24.
Odată ajuns în Spania, bărbatul și-a procurat rapid toată aparatura și materialele necesare pentru falsuri. Fidelitatea documentelor i-a surprins pe polițiști. „Nu am văzut niciodată așa ceva, de o calitate atât de bună. Falsurile lui sunt aproape nedetectabile”, spune Manuel Arias, inspectorul șef al grupului de investigare din Poliția Națională spaniolă.
Clienții îl contactau pe Telegram sau prin darkweb și îi plăteau sume cuprinse între 500 și 800 de euro pentru fiecare document. Profilul cumpărătorilor era foarte variat: de la persoane care nu aveau permis și doreau să conducă, la migranți ilegali care doreau să rămână în Europa sau infractori dați în urmărire.