Brânza se numără printre produsele pe care obișnuim să le cumpărăm cel mai des de la supermarket. În speranța că vom avea un regim alimentar sănătis, cumpărăm acest aliment chiar în cantități destul de mari. Însă, experții trag un semnal de alarmă și ne spun să fim atenți, deoarece ne expunem la pericole de care nici măcar nu știm.
Se spune că brânza este un plus de proteină și că ne oferă în principal Calciu. Este recomandată în special pentru sănătatea oaselor, pentru reglarea funcțiilor biologice, pentru combaterea colesterolului sau pentru femeile însărcinate. Beneficiile acestea pot fi eliminate în momentul în care brânza ajunge în farfurie direct de pe rafturile din supermarketuri.
Potrivit csid.ro, nu este mereu o idee bună să adaugi în coșul de cumpărături brânza brie, de exemplu. Modul cum este vândută, în ambalaj de plastic, o face să-și pardă din proprietăți și implicit din gust. Nu va fi un deliciu la micul dejun, prânz sau cină.
Burrata se încadrează și ea pe lista brânzeturilor de evitat. Asta deoarece ea se consumă în stare proaspătă, nu exportată, din cauză că nu mai este volatilă astfel. Riști apoi să te alegi cu probleme digestive sau cu alergii de care cu greu vei scăpa.
Nici brânza feta în ambalaj de plastic nu este ideală, fiind toxică astfel. Est ușor de presărat în salate și alte preparate, dar este mult mai bună proaspătă. Medicii ne îndeamnă să ne hrănim cu brânza feta din lapte de capră sau de oaie, direct de la producători.
Brânza aromată ar trebui și ea evitată. Cea mai cunoscută din această categorie este brânza cheddar, dar din cauza fermentării la care este supusă ne putem alege cu efecte adverse. Brânza aromată perfectă este cea cu un gust subtil, nu unul intens.
Ar trebui să nu cumpărăm nici brânză rasă din supermarket. Poate avea foarte multe bacterii, iar cel mai potrivit este să dai brînza, acasă, pe o răzătoare. Astfel, știi în mod sigur ce pui în farfurie, fără să-ți pui în pericol sănătatea.
Cea mai bună brânză este cea de vaci, dar la fel consumată proaspătă și să fie scoaptă. Produsul conține o varietate de proteine de cazeină, ceea ce o face să fie bogată în aminoacizi, carbohidrați, calciu și fosfor.
Se spune despre brânza de vaci proaspătă că împiedică accidentele vasculare cerebrale, ajută la menținerea greutății și este un plus de vitamina D. În acelați timp, combate unele dintre cele mai nocive celule, cele canceroase.