Lactatele adună foarte multe laude, în special dacă vorbim despre celebra combinație cu mămăligă, brânză și smântână.
Diversitatea soiurilor de brânzeturi existente pe piață împarte tabăra consumatorilor în mai multe grupuri, mai ales cu privire la sortimentele speciale ce conțin mucegai sau alte componente extravagante.
Astfel că, specialiștii de la Universitatea din Coreea de Sud susțin faptul că anumite sortimente de brânză care provin din Elveția nu doar că sunt foarte gustoase dar sunt și extrem de sănătoase și nu ar trebui să lipsească din alimentația ta.
În aceste sortimente se regăsește o bacterie cu rol de antibiotic, care nu se mai găseștei nicăieri în lume.
Susțin imunitatea
Tocmai datorită acestei bacterii, cercetătorii coreeni afirmă că soiul respectiv de brânză joacă un rol important în menținerea unui sistem imunitar puternic care contribuie și la scăderea inflamațiilor din organism.
Soiul ce se bucură de acest avantaj este cel emmentaler, de aici provenind și gustul său unic.
Potrivit studiilor la care a fost expusă această brânză cu cât sunt mai mari găurile cu atât mirosul este mai puternic și concentrația bacteriei cu rol asemănător antibioticului.
Îți păstrează ficatul sănătos
Brânzeturile în general vin la pachet cu un aport semnificativ de calciu, proteine, vitamine dar și minerale precum zincul, riboflevina, vitamina B12 și A. Consumate alături de nuci, fructe, în special struguri, brânzeturile îți vor îmbunătăți inclusiv starea de spirit.
Astfel că te ajută să îți menții ficatul sănătos, afirmă specialiștii de la Universitatea din Texas, A&M.
Brânza brie crește speranța de viață
Specialiștii mai afirmă de asemenea că sortimentele de brânzeturi vechi precum cele de tipul brie sau chiar cheddar conțin o substanță numită spermidină care are potențialul de a crește speranța de viață chiar și cu 25%, și în același timp previne apariția fibrozei hepatice.
Deci, un consum moderat și regulat de brânză îți poate influența pozitiv starea de sănătate și în același timp te poate ajuta să îți îmbunătățești memoria.
Te ajută să slăbești
Probioticele din lactate joacă un rol esențial în menținerea în primul rând a sistemului imunitar puternic, să te ferească de diferite afecțiuni în special de viroze și virusuri, dar și să îți menții greutatea sub control.
Această afirmație este susținută de către cercetătorii de la Curtin University of Technology din Perth care au studiat fenomenul și au observat că persoanele care au consumat între 3-5 porţii de lactate au pierdut cel mai mult din greutate.
Află ce brânză să nu îi dai niciodată copilului tău AICI