Brânzeturile false, pline de amidon, care pot fi toxice pentru organism. Mulți așa ziși producători adaugă în brânză amidon, pentru a da greutate produsului.
Brânzeturile false, pline de amidon, care pot fi toxice pentru organism. Videoclipul viral pe Tik Tok care spune cum poți deosebi cele două feluri
Trebuie să știm că ”brânza falsă” se face din cu totul și cu totul alte ingrediente care nu au nicio legătură cu laptele. Se folosesc în principal uleiuri hidrogenate, prafuri cu aromă de lapte, amidon și cine știe ce alte substanțe chimice care ajută la închegarea acestor ingrediente, acestea din urmă fiind destul de toxice pentru organismul nostru, mai ales dacă le consumăm în cantități mari.
O româncă a postat pe contul său de Tik Tok un filmuleț în care dezvăluie o metodă simplă prin care putem deosebi brânzeturile de calitate de cele ”false. Videoclipul a devenit viral imediat și a stârnit zeci de reacții.
@crisstherussian Mi-ar plăcea să încercați și voi și să răspundeți cu un duet☺️ #fyp #pfy #fy #fypシ #viral #trendingromania #trending #fyy #fyyyyyyyyyyyyyyyy #fypp ♬ Beggin’ – Måneskin
De altfel, există mai multe trucuri care te ajută să descoperi dacă brânza pe care o cumperi are ingrediente naturale și e bună pentru consum.
Brânza falsă, obținută din grăsimi vegetale este mai fină și compactă, fără găurele. Brânza bună, din ingrediente naturale, are mici găurele și imperfecțiuni. O brânză prea netedă este cu siguranță falsificată, de obicei cu clorură de calciu.
Dacă o pui la desărat, brânza falsă începe să se înmoaie și își pierde forma. Se dizolvă în apă și nu mai are niciun gust bun. Brânza de calitate nu se înmoaie decât foarte puțin când este pusă în apă. Ea pierde sarea, aflată în straturile superioare, dar grăsimea naturală din lapte nu se dizolvă.
Producătorii corecți vor trece întotdeauna ingredientele de bază pe etichetă și aditivii folosiți. De asemenea, trebuie trecut și procentul de grăsime precum și perioada de valabilitate. Bineînțeles, și etichetele pot fi falsificate. Iar în magazinele de la piață de obicei brânza se vinde la kilogram și nu ai acces la etichetă. În cazul acesta te ajută următoarele criterii.