„Probele de lapte recoltate vineri de la cele două școli generale au fost supuse unui test ultra-rapid, acceptat de Uniunea Europeană, care are o acuratețe de 95% , rezultatul fiind negativ, ceea ce arată că laptele nu conține enterobacterii. Conform uzanțelor, în cursul zilei de luni vor continua testele și pe metoda clasică, dar este greu de crezut că rezultatul va fi altul. De asemenea, vom face teste și pe cornurile pe care le-au consumat copiii, dar și pe paiele care se introduc în cutiile de lapte. Rezultatele finale vor fi comunicate marți, la prânz”, a declarat pentru AGERPRES directorul Direcției Sanitar Veterinare Brașov, dr. Dorin Enache.
Vineri, un număr de 19 elevi cu vârste cuprinse între 9-15 ani de la Școala Generală nr.31 din Brașov și alți șapte elevi din clasa a-V-a de la Școala generală nr. 2 Codlea au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov și la Spitalul municipal din Codlea cu dureri abdominale, amețeli și vărsături, după ce au consumat laptele și cornul la școală.
Copiii au fost consultați de către medicii celor două spitale, li s-a prescris tratament cu recomandarea să meargă la medicul de familie, fiind externați în cursul zilei.
Până la clarificarea situației apărute, Inspectoratul Școlar Județean și Consiliul Județean Brașov au decis suspendarea Programului „Cornul și laptele”, în toate școlile din județ.
Vezi şi: Patriciu Achimaş Cadariu, despre ancheta epidemiologică în cazul copiilor cu SHU de la Feteşti