Braşov: Percheziţii la sex-shop-uri unde se vindeau etnobotanice

Descinderi în forţă la câteva sex-shop-uri din Braşov. Percheziţiile au scos la iveală că în astfel de magazine se vindeau substanţe etnobotanice. Poliţiştii au confiscat peste 11.600 de plicuri şi 30.000 de euro. De asemenea, cinci suspecţi au fost ridicaţi şi duşi la audieri, informează România TV.
Romania TV
04 apr. 2012, 20:57
Braşov: Percheziţii la sex-shop-uri unde se vindeau etnobotanice

Produsele erau mascate sub forma unor cosmetice. „Au fost efectuate 2 percheziţii la magazine, 5 la domicilii, dar şi la Bacău, pentru că acolo este unul dintre furnizori. Produsele erau mascate sub forma unor produse cosmetice sau a unor produse pentru uzul celor care achiziţionau produse de tip sex-shop”, a declarat Cătălin Borcoman, procuror DIICOT Braşov.

„A fost o muncă titanică raportată la trei luni. Au fost audiaţi 20 de consumatori de astfel de substanţe, iar mai multe persoane au fost internate în urma consumului acestor substanţe”, a spus Florescu Gabriel, şeful BCCO Braşov.

Descinderile au avut loc în condiţiile în care situaţia a fost semnalată în presa locală din luna februarie, existând şi sesizări ale părinţilor unei minore care a cumpărat produse etnobotanice de la sex-shop şi a fost apoi internată cu tulburări psihice, având nevoie de 16-18 zile de îngrijiri medicale, scrie Mediafax.

„Magazinele erau aparent închise, dar produsele se vindeau la un gemuleţ amplasat stradal. Cazurile au fost monitorizate încă de la sfârşitul lunii februarie, în urma unor sesizări din mass-media, dar şi din partea părinţilor minorei care a ajuns la spital după ce a consumat produsele comercializate de la sex-shop. În această perioadă au fost audiaţi foarte mulţi martori şi cumpărători de la care s-au ridicat produse pentru expertiză”, a spus Borcoman.

În 2 aprilie, pe baza informaţiilor primite, poliţiştii au oprit în trafic un bărbat din Bacău care era furnizorul de produse etnobotanice al celor două magazine de pe strada Lungă. La percheziţia autoturismului băcăuanului au fost găsite peste 500 de plicuri cu etnobotanice în valoare de aproximativ 25.000 de lei, potrivit sursei citate.

„Ieri (miercuri – n.r.) s-au efectuat percheziţii la cele două magazine, cinci percheziţii domiciliare în municipiul Braşov la domiciliile suspecţilor şi o percheziţie la Bacău, la domiciliul furnizorului. În urma percheziţiilor, de la sex-shop s-au ridicat aproximativ 2.000 de plicuri de etnobotanice şi încasările din ziua respectivă, de 8.600 de lei, iar de la cel de-al doilea magazin s-au ridicat circa 100 de plicuri”, a spus purtătorul de cuvânt al DIICOT Braşov.

De asemenea, la domiciliul unuia dintre suspecţii braşoveni s-au găsit 9.000 de plicuri cu produse etnobotanice. În total, în urma percheziţiilor au fost ridicate peste 11.600 de plicuri cu etnobotanice şi sumele de 20.000 de euro şi 40.000 de lei.

„Au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, cinci suspecţi, trei de la sex-shop şi doi de la magazinul de cosmetice, urmând ca în cursul zilei de joi să fie propuşi pentru arestare preventivă pentru 29 de zile. Cei de la magazinul de cosmetice vor fi duşi la Tribunalul Braşov, iar cei de la sex-shop, deoarece a fost vorba despre o victimă minoră, vor fi prezentaţi Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov”, a mai spus sursa citată.

Cazul a ajuns la procurorii DIICOT, după ce, în luna februarie, jurnaliştii braşoveni şi Poliţia Braşov au primit un filmuleţ în care apar, în decurs de aproape 15 minute, pe rând, circa 20 de tineri care cumpără plicuri cu etnobotanice de la geamul unui sex-shop de pe Strada Lungă din municipiu.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
Playtech.ro
Cât de deștept ești în funcție de forma frunții. Mihai Voropchievici: Ei au o inteligenţă sclipitoare
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
El va fi viitorul președinte. Traian Băsescu știe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DETALII NOI | Primele DECLARAȚII ale presupusului criminal al doctoriței din Brăila. A procedat fix ca în filme 😱
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Traian Băsescu susține reintroducerea stagiului militar obligatoriu în România
MediaFlux
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'