BRD Năstase Ţiriac Trophy. Singurul român calificat direct pe tabloul principal este Victor Hănescu, finalist în 2007, locul 76 în ierarhia ATP. Pe tabloul principal ar putea accede şi alţi români din calificări sau prin wild-card-uri.
Ion Ţiriac speră ca în 2015, Arenele BNR să aibă o altă faţă: ”Avem promisiuni că pentru ediţia din anul 2015 terenurile vor fi complet renovate de către Banca Naţională a României. Suntem foarte mulţumiţi de lista jucătorilor, unde se găsesc sportivi din primii 20”.
Horia Tecău ar putea stabili un record insolit la dublu, trei victorii la Bucureşti cu trei parteneri diferiţi, de această dată alături de olandezul Jean-Julien Rojer. ”Să joci acasă un turneu la începutul sezonului de zgură este important. Am avut doi ani la rând câte un sezon bun pe zgură, cred că şi datorită faptului că am reuşit să câştig competiţia de la Bucureşti. Este un turneu foarte important pentru noi, îl tratăm ca pe un Grand Slam şi dorim foarte mult să învingem aici”, afirma recent Tecău.
Iubitorii tenisului din România au şansa să-i vadă la lucru pe jucători de mare tehnică şi spectaculozitate precum francezii Gilles Simon, de trei ori învingător la Bucureşti, şi Gael Monfils, germanul Florian Mayer (o victorie), canadianul Vasek Pospisil sau italianul Andreas Seppi.
În 2013, la simplu s-a impus cehul Lukas Rosol, 6-3, 6-2 în finala cu spaniolul Guillermo Garcia-Lopez, prezent şi în acest an, în timp ce la dublu a triumfat din nou Horia Tecău, de data asta alături de belarusul Max Mîrnîi, care au învins pereche Lukas Dlouhy (Cehia)/Oliver Marach (Austria) cu 4-6, 6-4, 10-6.
Învingător la Bucureşti (1993) şi finalist (un an mai târziu), croatul Goran Ivanisevic revine la Arenele BNR pentru un meci demonstrativ în care va face echipa cu francezul Cedric Pioline, fost nr. 5 mondial. Cei doi îi vor avea în faţă pe Ilie Năstase şi Andrei Pavel care vor oferi publicului un spectacol memorabil în care umorul şi momentele speciale vor transforma Arena Centrala în gazda perfectă pentru tenisul spectacol.
Noul trofeu al turneului este realizat din sticlă, având ca formă coroana, simbolul învingătorului, este o creaţie a artistului Ioan Nemţoi.
Turneul este dotat cu premii de 426.605 euro, care sunt distribuite astfel: învingătorul – 77.315 euro (şi 250 de puncte ATP); finalistul – 40.720 euro (150); semifinaliştii – 22.060 euro (90); sfert-finaliştii – 12.565 euro (45); calificaţii în optimi – 7.405 euro (20); calificaţii în primul tur – 4.385 euro.
La dublu, câştigătorii probei primesc 23.500 euro (250 puncte); finaliştii – 12.350 (150); semifinaliştii – 6.690 euro (90); calificaţii în sferturi – 3.830 euro (45) şi calificaţii în optimi – 2.240 euro.
Au fost puse în vânzare biletele şi abonamentele pentru ediţia de anul acesta a turneului, disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro. Preţul biletelor variază între 15 şi 40 de lei, în timp ce abonamentul TennisPass (pe toată perioada 19-27 aprilie) are preţul de 120 de lei.
Intrarea este liberă pentru publicul larg în perioada 19-20 aprilie, iar copiii cu vârstă preşcolară, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de acces liber şi între 21-25 aprilie, în limita a 1.000 de intrări pe zi.
Spaniolii au câştigat cele mai multe ediţii la Bucureşti – 7 (Montanes, D. Sanchez, Ferrer, Balcells, A. Martin, Clavet şi Berasategui), urmaţi de francezi (Gilles Simon – 3, Serra), cu patru trofee, argentinieni (Juan Ignacio Chela, Jose Acasuso, Franco Davin), cu trei trofee, austrieci (Jurgen Melzer, Thomas Muster), cu două. Germania (Florian Mayer), Maroc (Youness El Aynaoui), Australia (Richard Fromberg) şi Croaţia (Goran Ivanisevic) şi Cehia (Lukas Rosol) au câte un trofeu.