„Nu cred că există vreun instrument (…) care ar trebui exclus”, a afirmat el în cadrul unei conferințe la Bruxelles, ca răspuns la întrebarea dacă este în favoarea trimiterii de armament defensiv în Ucraina.
Fără a numi Rusia, Breedlove a spus că, împotriva Ucrainei, sunt utilizate tactici diplomatice, informaționale, militare și economice.
„Prin urmare, ca răspuns, cred că Occidentul ar trebui să ia în considerare toate instrumentele sale. Ar putea fi acest lucru destabilizator? Răspunsul este da. Însă și lipsa de acțiune poate fi destabilizatoare”, a declarat Breedlove.
Citeşte şi Rusia şi SUA, cei mai mari EXPORTATORI de ARMAMENT din lume
El a mai spus că informațiile secrete ale NATO indică evoluții militare „perturbatoare” pe teren, în estul Ucrainei, și și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu posibila nerespectare a acordului de încetare a focului convenit la Minsk, scrie Agerpres.
„Vedem în continuare elemente perturbatoare de apărare aeriană, de comandă și control, realimentări, echipamente care traversează o frontieră extrem de permeabilă. Prin urmare, există îngrijorări că acordul de la Minsk nu ar fi respectat”, a mai declarat Breedlove, în cadrul Brussels Forum, eveniment organizat de think-tank-ul German Marshall Fund.