Totuși, Anglia pare că nu mai este tărâmul făgăduinței nici pentru străini, dar nici pentru nativi. Phoebe, o influenceriță care are peste 750.000 de urmăritori, a postat pe TikTok un clip în care le cere celor care o urmăresc și care locuiesc în alte țări decât Marea Britanie să o adopte.
Motivele solicitării ei sunt multiple. Printre acestea: impozitele uriașe, atitudinea negativistă a oamenilor din jurul său, vremea mohorâtă, opțiunile reduse de activități pentru timpul liber.
Ba, mai mult, britanica este dispusă să le plătească celor care ar vrea să o adopte uriașa sumă de un milion de lire.
„Vă implor, cineva din altă țară să mă adopte chiar acum! Dacă nu locuiți în Anglia, vă rog să mă ascultați și să luați în serios această cerere de adopție. Sunt sătulă să trăiesc aici. Nu cred că mai pot rezista mult. Nu doar că plătim un impozit uriaș de 40%, dar pentru ce? Ca să trăim în cea mai deprimantă țară de pe planetă, unde toată lumea este nefericită. Toți se plâng de absolut orice.
Vă rog, cineva să mă găzduiască! Vă plătesc un milion de lire, un milion de dolari, orice, doar să pot locui cu voi! Dar cu o singură condiție: să nu aveți o atitudine negativă și să fiți pozitivi măcar 80% din timp. M-am săturat, simt că o iau razna. Nu mai suport să trăiesc în această țară în care plătesc atât de multe taxe doar ca să fiu înconjurată de oameni deprimați, de vreme mohorâtă și, sincer, ce poți face aici?”, a răbufnit tânăra pe TikTok, scrie stiridiaspora.ro
Phoebe a sugerat că i-ar plăcea să se mute în Dubai, un oraș cu o viață activă, unde locuitorii nu au timp să se plictisască.
„Ce poți face în Anglia? Ce e de făcut aici? Nimic!”, spune britanica.
Nemulțumirea lui Phoebe vine într-un moment de declin al Marii Britanii, care se confruntă de câțiva ani cu schimbări demografice semnificative. Conform datelor oficiale, în ultimii ani, numărul britanicilor care își părăsesc țara natală a crescut alarmant. Doar în 2022, peste 500.000 de cetățeni britanici au ales să emigreze, principalele destinații fiind Australia, Spania și Emiratele Arabe Unite.
O altă nemulțumire majoră a britanicilor privește sistemul de sănătate, unde se înregistează liste de așteptare record și un deficit masiv de personal medical. Mai exact, în momentul de față, peste 7,5 milioane de pacienți așteaptă tratamente sau operații, iar accesul la consultații medicale a devenit tot mai dificil.
Cadrele medicale au organizat greve fără precedent în ultimii ani, cerând salarii mai mari și condiții mai bune de muncă, însă protestele lor i-au lăsat indiferenți pe guvernanți.