O treime (33%) dintre britanici cred că Brexitul a avut un efect negativ asupra sănătăţii lor mintale şi a bunăstării lor, în timp ce un sfert (24%) au afirmat că a avut un impact redus, potrivit sondajului realizat de Asociaţia Britanică pentru Consiliere şi Psihoterapie (BACP).
În rândul persoanelor cu vârste între 16 şi 24 de ani, 28% au fost de acord că Brexitul a avut un impact negativ, comparativ cu 37% dintre cei peste 65 de ani care au aceeaşi opinie,potrivit Agerpres.
Potrivit sondajului, 43% dintre persoanele care au votat pentru laburişti la alegerile legislative din 2017 şi 47% dintre cei care au votat pentru liberal-democraţi au estimat că Brexitul a avut un efect negativ asupra sănătăţii lor mintale, comparativ cu doar 20% dintre conservatori.
Citeşte şi Brexitul, amânat până pe 31 octombrie. Donald Tusk avertizează Marea Britanie
De asemenea, circa 33% dintre cei chestionaţi au afirmat că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a avut un efect negativ asupra bunăstării lor, potrivit Agerpres.
‘Celor mai mulţi dintre noi nu le place schimbarea din cauza incertitudinii pe care o creează, şi există o mare nesiguranţă în jurul Brexit-ului’, a declarat Andrew Kinder, consilier în cadrul BACP.
‘Incertitudinea poate fi stresantă pentru oameni şi are un impact asupra bunăstării lor, iar dacă oamenii au probleme de fond, incertitudinea le alimentează şi se adaugă acestora’, a mai spus el.
În cadrul sondajului realizat în martie de YouGov au fost chestionaţi 5.731 de adulţi din Marea Britanie.