Broşură pentru elevi după noul COD PENAL

Broşura de educaţie juridică "Unde e lege nu-i tocmeală!", cu prevederi din noul Cod penal şi care este adresată elevilor de clasa a VII-a din Bucureşti, a fost lansată, luni, la Liceul Tehnologic "Dimitrie Gusti". Cu acest prilej, elevii Liceului "Dimitrie Gusti" au participat şi la o lecţie de legislaţie.
Iulian Tudor
16 dec. 2013, 11:52
Broşură pentru elevi după noul COD PENAL

Broşura, lansată de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Poliţia Locală Sector 5, reprezintă o revizuire a broşurii folosite până în acest an cu aceleaşi titlu.

Dorim să avem nişte copii informaţi. Aşa cum ştim, legea se aplică chiar dacă nu eşti informat şi este bine ca elevii să fie în cunoştinţă de cauză şi să cunoască ce se poate întâmpla în cazul în care ar încălca legea„, a declarat cu prilejul lansări inspectorul de educaţie permanentă în cadrul ISMB, Elena Ştefan.

Ea a spus că proiectul se adresează elevilor de clasa a VII-a, întrucât aceştia sunt la vârsta de dinaintea obţinerii cărţii de identitate. „Este momentul cel mai bun pentru a studia aceste lucruri, mai ales că în clasa a VII-a se face şi materia Cultura civică şi acolo elevii învaţă despre o parte a legilor României. Toţi elevii de clasa a VII-a din Bucureşti primesc această broşură şi o vor studia în afara programului şcolar împreună cu cadrele didactice„, a mai spus inspectorul.

Inspectorul Elena Ştefan a precizat că au fost făcute demersuri pentru ca acest opţional să fie introdus în toate şcolile din România. În cazul în care va fi adoptat ca opţional, elevii de clasa a VII-a ar urma să aibă o oră de curs pe săptămână.

Comisarul Graţiela Văduva, şeful Serviciului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul Poliţiei Capitalei, a spus că membrii acestui serviciu predau de patru ani educaţia juridică pe înţelesul copiilor, dar folosind broşura realizată după vechiul Cod penal.

Îi punem în temă pe elevi cu informaţii din noul Cod penal, care, teoretic cel puţin, va intra în vigoare de la 1 februarie. Astăzi e o lecţie demonstrativă, în premieră, pentru că vrem să culegem de la elevi şi informaţii despre cum ar trebui să predăm în paralel noul Cod penal. Este o demonstraţie de lecţie de prevenire făcută în paralel privind vechiul Cod penal şi noul Cod penal„, a spus comisarul.

Potrivit acesteia, printre infracţiunile care vor fi aduse la cunoştinţa elevilor se numără şi cele incluse în noul Cod penal, precum „încăierarea”, dar şi „portul armelor albe”, „infracţiune” care este introdusă în premieră în noul Cod penal.

DailyBusiness
Intervenție DE ULTIMĂ ORĂ de la Guvern! Mii de români pot cere suspendarea ratelor
Spynews
Larisa Uță ar fi fost lovită de Alin Oprea! Fosta lui soție, declarații în lacrimi despre unul dintre cele mai dificile momente: ”Era foarte beat”
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Pericolul din murături semnalat de Mihaela Bilic: „E important de precizat”
Capital.ro
A explodat bomba despre Băsescu. Acum s-a aflat totul: EL ESTE autorul
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Se dau 100 de euro în plus la al 13-lea salariu. Iată cine sunt norocoșii
Adevarul
Polițist local filmat când lovea un tânăr încătușat. Victima, cu lanterna pusă în ochi, a fost călcată în picioare
Spynews
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
Spynews
Larisa Uță demontează declarațiile lui Alin Oprea, confom cărora ar fi aflat din interceptările DNA că este înșelat: ”Singurul urmărit era el”
Evz.ro
Revenire spectaculoasă la Pro TV! Vedeta a petrecut 27 de ani la pupitrul știrilor
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Părinții gemenilor dispăruți din Târgu Jiu, în șoc. Ce au găsit în telefonul fraților, înainte de dispariție?!
Cancan.ro
Anunțul matrimonial devenit viral al unui pensionar rămas văduv: 'Caut parteneră, maxim 50 de ani. Sunt...'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Ce cadou a primit o badantă româncă din Italia, din partea bătrânei pe care a îngrijit-o! Nepoților femeii nu le-a venit să creadă: „M-am simțit abandonată de voi toți”
Capital.ro
Rusia a fost atacată. Victorie totală pentru Zelenski. Explozie urmată de un seism (VIDEO)
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare! Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere
substantial.ro
Parlamentul României: incident de incendiere cauzat de un bărbat ce cunoștea spațiul
MediaFlux
DOLIU IMENS! Toată lumea îl CUNOAȘTE pe ”Salvatore della patria”
Shtiu.ro
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!