Bucharest International Air Show, într-o singură zi. Forţele Aeriene Române nu mai zboară la BIAS

Sâmbătă, pe Aeroportul International Bucureşti - Baneasa "Aurel Vlaicu" are loc Bucharest International Air Show (BIAS), ediţie care marchează, în acest an, Centenarul Aeronauticii Militare şi 90 de ani de la înfiinţarea Aeroclubului României. Anul acesta, Bucharest International Air Showse se desfăşoară sub înaltul patronaj al Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României. Chiar şi în acest context, Forţele Aeriene Române nu mai zboară la BIAS 2013, deşi iniţial îşi anunţaseră participarea.
Iulian Tudor
26 iul. 2013, 07:52
Bucharest International Air Show, într-o singură zi. Forţele Aeriene Române nu mai zboară la BIAS

Sâmbătă, la Aeroportul Băneasa, se desfăşoară Bucharest International Air Show&General Aviation Exhibition, sub înaltul patronaj al Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României. Ediţia din acest an este dedicată celebrării a 90 de ani de la înfiinţarea Aeroclubului României şi a centenarului Aeronauticii Militare. Intrarea publicului este liberă, iar accesul se face prin ROMAERO.

Spectacolul aerian ar fi trebuit să se desfăşoare iniţial pe parcursul a două zile, însă, în urma retragerii Forţelor Aeriene Române, programul a fost restrâns la o singură zi. Programul va cuprinde: evoluţii aeriene (8:30 – 14:00), festivitate de premiere a echipelor de acrobaţie, spectacolul „Zbor în crepuscul” (ora 18:30) şi recitaluri Antonia, Tasha şi Deep Central.

Din programul iniţial a fost scoasă o demonstraţie de mânuire a armei şi rulajul la sol al aparatului de zbor Vlaicu II.

În cadrul Bucharest International Air Show va fi organizată o expoziţie de aviaţie generală, prima de acest fel din România, care se va desfăşura la Romaero, pe parcursul întregului eveniment. Printre expozanţi se numără producători de aeronave, proprietari de aparate de zbor, furnizori de servicii de aviaţie generală, şcoli de zbor, aerocluburi sau furnizori de echipamente şi articole de aviaţie.

Forţele Aeriene Române nu mai participă la Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition

Iniţial, show-ul aviatic trebuia să se desfăşoare în zile de 27 – 28 iulie, fiind organizat de către Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Fortele Aeriene Romane, Aeroclubul Romaniei, Romatsa, SC Romaero SA si Clubul Sportiv AIBO.

Cu 10 zile înainte de eveniment, Forţele Aeriene Române s-au retras de la eveniment, motiv pentru care organizatorii au fost nevoiţi să restrângă programul. Reprezentanţii MApN au precizat pentru ROMÂNIATV.NET că motivul neparticipării Forţelor Aeriene Române la BIAS 2013 este legat de „limitarea resursei de personal care ar fi putut fi angajată în alte acţiuni”.

Ca urmare a activităţilor deja planificate în contextul Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, în perioada 19-21 iulie, ce au cuprins expoziţii de tehnică şi demonstraţii aeriene la Boboc, Bacău, Câmpia Turzii, Bucureşti şi Timişoara, a existat o limitare a resursei de personal care ar fi putut fi angajată în alte acţiuni. În paralel, piloţii şi personalul tehnic trebuie să asigure şi misiunile curente de luptă sau de transport„, potrivit MApN.

Spectacolul aviatic, numit pe scurt „BIAS”, este la a cincea ediție. Prima manifestare a avut loc în anul 2009.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Un scenariu horror pentru șoferi. Cum rezolvă o mare criză
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!