Bucureştenii, obligaţi să facă „duşuri scoţiene”. Peste 5000 de blocuri au rămas fără apă caldă

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. a anunțat astăzi, 1 august, că simultan cu oprirea CTE Sud pentru efectuarea reviziei anuale au fost începute și lucrări pe conducta Magistralei 3 Sud. În prezent, peste 5.100 de blocuri nu au apă caldă, potrivit datelor furnizate de aplicația Termoenergetica.
Filip Stan
02 aug. 2023, 11:27
Bucureştenii, obligaţi să facă

Locuitorii din Capitală care primeau apă caldă de la CET Bucureşti Sud nu mai beneficiază de acest serviciu, întrucât centrala a fost oprită complet pentru revizie, iar CET Progresu, care ar fi trebuit să alimenteze şi aceşti consumatori, nu a putut fi repornită, din cauza unei defecţiuni apărute.

Nicușor Dan, artizanul unui caz grav de corupție! Contracte fabuloase și salarii de nababi pentru prietenii care i-au finanțat campania electorală

Elcen informează că astăzi, 1 august a.c., în timpul manevrelor de repornire a CET Progresu, a intervenit o situaţie neprevăzută determinată de defectarea unei vane, ceea ce împiedică şi la acest moment repunerea în funcţiune a centralei. Manevrele de pornire a CET Progresu au fost efectuate în cursul zilei de astăzi ca urmare a iniţierii simultane a procedurii de oprire totală a CET Bucureşti Sud, în conformitate cu programul de revizii anuale planificate”, au transmis, marţi, reprezentanţii Elcen.

Sector 1: 369 blocuri
Sector 2: 1.388 blocuri
Sector 3: 1.799 blocuri
Sector 4: 1.365 blocuri
Sector 5: 40 blocuri
Sector 6: 157 blocuri

Nicușor Dan, despre blocurile care rămân fără apă caldă în următoarea perioadă: ”Sunt 600 din 8.000 de blocuri, adică 7%. Dacă ai ghinion să fii în cei 7% nu e foarte plăcut”

Astfel, după oprirea totală a CET Bucureşti Sud, consumatorii din Capitală arondaţi acestei centrale urmau să fie alimentaţi cu apă caldă din CET Progresu.

”Imposibilitatea repornirii CET Progresu până la remedierea defecţiunii produce sincope în ceea ce priveşte alimentarea cu apă caldă a consumatorilor arondaţi până astăzi din CET Bucureşti Sud. Echipele Elcen lucrează la acest moment la remedierea defecţiunii. Ne pare rău pentru situaţia creată şi pentru consecinţele apărute în locuinţele consumatorilor, însă asigurăm că se fac toate eforturile pentru rezolvarea cât mai curând a acestui incident neprevăzut”, a menţionat sursa citată.

Conducta Magistralei 3 Sud a fost pusă în funcțiune în anul 1968, această zonă de rețea având 55 de ani de funcționare. Termenul estimat pentru reluarea furnizării agentului termic este 11 august 2023. Aceste termene sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor, iar finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor, mai spune Termoenergetica.

În paralel, simultan cu intervalul în care CTE Sud va fi oprit pentru efectuarea reviziei anuale, vor fi executate mai multe lucrări de reparații, printre care amintim, zonele Colentina (Dn 800mm), Tineretului ( Dn 500mm și 600mm), Calea Călărașilor (Dn 500mm).

Ulterior finalizării lucrărilor, vor fi efectuate manevrele pentru trecerea consumatorilor arondați CTE Sud la alimentarea din CTE Progresu. O parte din consumatorii alimentați de CTE SUD vor fi arondați la CT Titan. Manevrele tehnice se vor derula progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi gradul de uzură tehnică foarte mare a conductelor, care îngreunează efectuarea operațiunilor desfășurate.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Singurele 4 zodii care vor avea noroc în dragoste până la final de iulie 2024. Cupidon e de partea lor
Capital.ro
TESTARE pentru șoferii din România. NOILE REGULI se vor aplica în toată țara
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Marcel Ciolacu, promisiune pentru 1,1 milioane de români! Se va întâmpla până la final de 2024!
Adevarul
Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: „Cu românii nu se poate face nimic“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Un îndrăgit actor a murit subit la nici 30 de ani. Cauza decesului
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Rezultate BAC 2024. 8.000 de elevi au picat examenul. Anunţ oficial de la minister
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
NU MAI POȚI avea permis dacă nu treci testul. Anunț de la Guvern astăzi, 6 IULIE: Se face ca în toată lumea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Precizări Poliția Română: Clarificări asupra ordonanței antidrog pentru șoferi
MediaFlux
CONTROALE MAJORE în TRAFIC! E PRĂPĂD
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!