Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au decis să includă capitala României pe lista celor mai sănătoase oraşe din Europa. Este rezultatul multor ani de efort, spune primarul Sorin oprescu, care recunoaşte totuşi că loc de mai bine este întotdeauna.
„Un oraş sănătos înseamnă ca locuitorii lui să respire aer curat. Din păcate, mai mult de 17 ani au fost doar promisiuni. Asta înseamnă să mături şi să aspiri praful, asta înseamnă să speli trotuarele şi suntem la început din păcate. Asta înseamnă să nu existe gunoi şi iar ma întorc la verbul „a păstra”, „a păstra curăţenia„, a declarat Sorin Oprescu, primarul Capitalei.
Un oraş curat are efect şi asupra fericirii şi sănătăţii locuitorilor săi, spun reprezentanţii organizaţiei.
„Ştiaţi că în urmă cu 100 de ani planificarea urbană şi sănătatea publică erau luate ca un întreg? Erau conectate, împreună. Sănătatea oraşului era legată în mod intrinsec de planul şi aşezarea oraşului. După aceea au mers pe căi separate, dar acum s-au redescoperit„, a precizat dr. Agis Tsouros, directorul Diviziei Politici şi Guvernare din cadrul OMS.
Reţeaua Oraşelor Sănătoase cuprinde peste 90 de oraşe din 30 de ţări europene, scopul acesteia fiind acela de a plasa sănătatea în agenda politică, economică şi socială a guvernării acestor oraşe.
Citeşte şi Galerie FOTO pentru NOSTALGICI şi nu numai. Cum arăta Bucureştiul în 1986