BUGET DE STAT 2017. Şedinţa Comisiilor reunite de buget din Parlament a început. Ce bugete au fost aprobate UPDATE

BUGET DE STAT 2017. Lucrările Comisiilor reunite pentru buget-finanțe din Camera Deputaților și Senat au început sâmbătă dimineață.
Romania TV
04 feb. 2017, 08:28
BUGET DE STAT 2017. Şedinţa Comisiilor reunite de buget din Parlament a început. Ce bugete au fost aprobate UPDATE

UPDATE

Bugetul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost aprobat duminică, fără amendamente, de Comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament. Consiliul Superior al Magistraturii va avea în anul 2017 un buget de 133,14 milioane lei, în creștere cu 18,18% față de anul 2016.

UPDATE 

Proiectul de buget al Institutului Cultural Român (ICR) pentru anul 2017 a fost adoptat duminică de Comisiile de specialitate ale Parlamentului, în forma propusă de Guvern, toate amendamentele fiind respinse. Potrivit proiectului de buget, ICR are repartizată o sumă de 35.000 mii lei, în creștere cu 0,09% față de anul 2016.

Comisiile de reunite de buget-finanțe ale Parlamentului au avizat favorabil bugetul Ministerului Turismului care va avea în 2017 o finanțare bugetară de 80 de milioane de lei, fiind mai mare cu 63,9% față de exercițiul precedent.

Comisiile de buget-finanțe ale Parlamentului au adoptat duminică, cu majoritate largă de voturi, bugetul Ministerului Cercetării și Inovării pentru anul 2017. Secretarul general în Ministerul Cercetării și Inovării, Dan Popescu, a afirmat, în cadrul dezbaterilor, că propunerea de buget pentru anul acesta este de 1.752.989 mii lei la care se adaugă credite de angajament de 487.000 mii lei, scrie Agerpres. 

UPDATE

Comisiile reunite de buget-finanțe ale Parlamentului au avizat favorabil, duminică, proiectul de buget al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în forma propusă de Guvern, toate amendamentele fiind respinse.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni are alocat, pentru 2017, un buget de 19.202 mii lei, în creștere cu 37,55% față de 2016.

UPDATE

Comisiile reunite de buget-finanțe ale Parlamentului au dat, duminică, aviz favorabil bugetului Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Ministerul beneficiază de o alocare bugetară de 765 milioane de lei, respectiv 0,093% din PIB. Creditele de angajament totalizează 1,2 miliarde de lei, astfel că suma totală alocată este de 1,99 miliarde de lei — 0,24% din PIB.

Comisiile parlamentare de buget-finanțe au aprobat duminică, cu largă majoritate de voturi, bugetul pentru anul 2017 al Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Autoritatea are prevăzut un buget de 4.485.000 lei, în scădere cu 3,80% față de anul trecut.

UPDATE

Bugetul Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social a fost aprobat duminică, fără amendamente, de Comisiile reunite de buget-finanțe. Ministerul pentru Dialog Social primește 11,7 milioane de lei alocare bugetară pentru 2017, având ca principal obiectiv „transparentizarea deciziilor în cadrul administrației publice locale”.

Comisiile de buget-finanțe ale Parlamentului au adoptat duminică, cu majoritate largă de voturi, bugetul Autorității Electorale Permanente pentru anul 2017.

Propunerea de buget pe anul 2017 este în total de 129.188 mii lei.

UPDATE

Comisiile de specialitate din Camera Deputaților și Senat au întocmit, sâmbătă, un raport favorabil cu un amendament admis pentru bugetul alocat Secretariatului General al Guvernului în anul 2017.

Instituția are alocată de la bugetul de stat o sumă de peste 872,1 milioane lei, în scădere cu 2,51% comparativ cu anul precedent, din care 169,1 milioane lei pentru salarii, valoare mai mare decât anul trecut.

Bugetul Avocatului Poporului pentru acest an de 13.820.000 de lei a primit, sâmbătă, raport favorabil din partea Comisiilor de buget-finanțe ale Parlamentului.

UPDATE

Comisiile parlamentare de buget – finanțe au aprobat, sâmbătă, fără amendamente, bugetele Consiliului Legislativ, Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Consiliului Concurenței, Consiliului Național al Audiovizualului. 

Astfel, bugetul Consiliului Legislativ este î sumă 8.529.000 lei, la fel ca anul trecut.

Bugetul CNSAS este în sumă de 15.366.000, ca în 2016.

Bugetul Consiliului Concurenței este în sumă de 44.000.000 lei, mai mic cu 4,69% față de cel de anul trecut.

De asemenea, bugetul Consiliul Național al Audiovizualului a fost aprobat de Comisiile de buget, în forma Guvernului, în sumă de 9.548.000 lei, la fel ca anul trecut, scrie Agerpres. 

UPDATE

Comisiile reunite pentru buget din Camera Deputaților și Senat au întocmit, sâmbătă, un raport favorabil cu un amendament admis pentru bugetul alocat Curții Constituționale a României (CCR) în anul 2017.

Amendamentul aprobat în comisiile de specialitate și susținut de Ministerul Finanțelor Publice prevede suplimentarea bugetului Curții, la capitolul ‘Bunuri și servicii’, cu suma de 765 mii lei.

UPDATE Bugetul Camerei Deputaţilor a fost adoptat sâmbătă, în cadrul Comisiilor reunite de buget-finanţe, în forma stabilită de instituţie, secretarul general adjunct al Camerei afirmând că nu există fonduri pentru dărâmarea gardului Parlamentului care „nu are doar rol decorativ”, ci şi unul de securitate, informează news.ro.

BUGET DE STAT 2017. Comisiile de buget ale Parlamentului au aprobat sâmbătă proiectul de buget pentru Curtea de Conturi în forma propusă de Guvern, însă președintele Curții, Nicolae Văcăroiu, a atras atenția că plata salariilor nu poate fi acoperită pentru ultimele două luni ale anului, existând riscul ca mai multe persoane să fie disponibilizate. 

„Conform legii, bugetul Curţii de Conturi se aprobă de către plenul Curţii de Conturi. Guvernul e obligat ca în funcţie de forma aprobată de plenul Curţii, să-l prezinte la Parlament. E problema Parlamentului. Eu am atras atenţia. Dacă Guvernul avea amendamente, trebuia să vină cu ele argumentate şi să prezinte în faţa comisiilor de Buget-Finanţe. Bugetul pe care îl am pentru 2017, asta este viaţa, nu îmi acoperă plata salariilor pentru cei aflaţi în plată la ora actuală, pe două luni de zile. Se spune că la rectificare. Asta e cu totul altceva şi eu nu mă bazez niciodată pe rectificări, mă bazez pe lege, iar bugetul trebuie să se facă pe legi în vigoare”, a afirmat Nicolae Văcăroiu, la finalul discuţiei din comisie.

Chestionat dacă vor exista disponibilizări, el a spus: „Vom vedea, probabil că da”.

UPDATE Bugetul Administrației Prezidențiale, aprobat în forma elaborată de Guvern

BUGET DE STAT 2017. Bugetul Administrației Prezidențiale a fost aprobat, sâmbătă, de Comisiile de buget-finanțe ale Camerei Deputaților și Senatului în forma Guvernului, fiind respins un amendament al PNL privind suplimentarea acestuia.

Bugetul Administrației Prezidențiale este de 41.000.000 de lei.

UPDATE Comisiile de specialitate, raport favorabil pentru bugetul Senatului

BUGET DE STAT 2017. Comisiile reunite pentru buget din Parlament au întocmit, sâmbătă, cu trei voturi ‘împotrivă’, un raport favorabil pentru bugetul alocat Senatului pentru anul 2017.

Bugetul instituției pe anul 2017 este stabilit la suma de 121,576 milioane lei, în scădere cu 16,89% față de anul anterior, scrie Agerpres. 

BUGET DE STAT 2017. La ședință au loc dezbateri cu ordonatorii principali de credite în vederea elaborării rapoartelor asupra proiectul legii bugetului de stat și a proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017.

La proiectul bugetului de stat au fost formulate 950 de amendamente.

Potrivit programului aprobat de Parlament, dezbaterile din comisii urmează să fie finalizate duminică seară.

BUGET DE STAT 2017. Proiectul de buget pe 2017 este construit pe o creștere economică de 5,2% în anul 2017. Veniturile bugetare proiectate pentru anul 2017 reprezintă 31,2% din PIB, iar cheltuielile 34,2%. Pentru anul 2017 se estimează un nivel al deficitului bugetar (cash) de 2,96% din PIB, în timp ce deficitul ESA este estimat la 2,98% din PIB.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au aprobat, miercuri, programul de dezbatere și adoptare a proiectului legii bugetului de stat și a proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017.

BUGET DE STAT 2017. Potrivit documentului adoptat cu o abținere în ședința comună a conducerii celor două Camere ale Parlamentului, grupurile parlamentare, senatorii și deputații au avut termen, de miercuri până vineri la ora 9,00, să depună amendamente la cele două acte normative. Vineri, începând cu ora 11,00, sunt programate ședințe comune ale comisiilor de specialitate ale Parlamentului în vederea examinării, avizării și depunerii avizelor la Comisiile de buget, finanțe și bănci reunite. Detalii, aici. 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele Iohannis a înmânat drapelul României echipei olimpice pentru Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'