Bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021 a fost adoptat. Florin Cîţu: Aşa reconstruim România, avem investiţii record!

Bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 a fost adoptat, marţi seară , în Parlament. Florin Cîţu a susţinut o scurtă declaraţie de presă în care le-a mulţumit liderilor din ocaliţia de guvernare pentru suport.
Mirabela Vasile
02 mart. 2021, 20:15
Bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021 a fost adoptat. Florin Cîţu: Aşa reconstruim România, avem investiţii record!

Bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021 a fost adoptat. Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 a fost adoptat, marţi, de plenul reunit al Parlamentului. La final, s-au înregistrat 254 de voturi pentru şi 128 – împotrivă.

Bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021 a fost adoptat. Florin Cîţu: Aşa reconstruim România, avem investiţii record!

Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 a fost adoptat în forma propusă de către Guvernul României. Niciunul dintre amendamentele cu care au venit partidele de opoziţie nu a fost aprobat.

Tot astăzi a fost adoptat şi bugetul de stat pentru anul în curs.

„Le mulţumesc colegilor mei din coaliţie care au votat acest buget.E un buget bun, echilibrat, cu care începem reconstrucţia României şi nu poţi să faci acest lucru decât prin reformă şi investiţie. Sunt cele două lucruri pe care am axat acest buget: investiţii record şi reformă. E momentul să o facem. Bugetul acesta forţează reforma. E o coaliţie puternică”, a spus Florin Cîţu.

De altfel şi Legea bugetului de stat pe 2021 a fost adoptată, marți seara, în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților.  Legea bugetului a fost adoptată, în Parlament, cu 234 de voturi pentru și 170 de voturi împotrivă. Toate amendamentele au fost respinse.

Conform proiectului, bugetul de stat se stabileşte la venituri în sumă de 173,700 miliarde lei, iar la cheltuieli în sumă de 326,407 miliarde lei credite de angajament şi în sumă de 261,050 miliarde lei credite bugetare, cu un deficit de 87,349 miliarde lei.

La nivel consolidat, deficitul este estimat la 7,16% din Produsul Intern Brut (pe cash) în acest an, în condiţiile unor venituri reprezentând 32,67% din PIB, respectiv 364,907 miliarde de lei, şi ale unor cheltuieli de 39,84% din PIB, respectiv 444,907 miliarde de lei.

Proiectul de buget este configurat pe un cadru economic cu o creştere de 4,31% prevăzută pentru anul 2021.

Conform proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetul aferent sistemului public de pensii se stabileşte la venituri în sumă de 90,08 miliarde lei lei, şi identic la cheltuieli, atât la credite de angajament, cât şi la credite bugetare.

Citeşte şi: Legea bugetului de stat pe 2021 a fost adoptată. Toate amendamentele au fost respinse. Anunţul făcut de Florin Cîţu
 

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'