Bugetul Capitalei pe 2015, APROBAT cu unanimitate de voturi de CGMB

Bugetul Capitalei pe 2015 a fost aprobat, luni, cu unanimitate de voturi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
Iulian Tudor
07 apr. 2015, 07:00
Bugetul Capitalei pe 2015, APROBAT cu unanimitate de voturi de CGMB

Bugetul Capitalei pentru anul 2015 este de de 4,2 miliarde de lei, mai mic decât cel de anul trecut, când a fost votat un buget de 5,2 miliarde de lei.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat propunerile Primarului General, Sorin Oprescu, pentru finantarea proiectelor de dezvoltare a orasului. S-au aprobat bani pentru continuarea unor lucrari incepute in anii anteriori, care trebuie continuate si finalizate, dar si pentru proiecte noi.

Bugetul aprobat astazi vizeaza finantarea lucrarilor necesare dezvoltarii orasului, dar si asigurarea functionarii lui, de la intretinerea strazilor, pana la iluminatul public. O mare componenta a bugetului o reprezinta protectia sociala. Subventia la energia termica si la transportul in comun a fost majorata pentru 2015. Am avut grija insa sa alocam si banii necesari intretinerii celor 19 spitale aflate in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti, dar si pentru modernizarea acestora, precum si pentru construirea de noi gradinite si asigurarea continuitatii activitatii Directiei de Asistenta Sociala. Bugetul aprobat vizeaza continuarea lucrarilor de reabilitare si modernizare a teatrelor, dar si sustinerea actului cultural, in perspectiva candidaturii Bucurestiului la Capitala Culturala Europeana 2021„, a declarat Sorin Oprescu.

Pasajul subteran Piata Presei, care are rolul de a fluidiza circulatia pe cele doua directii predominante (Kiseleff si Marasti), cu reducerea timpilor de asteptare, cu efecte propagate in intreaga zona centrala, este realizat 80%. Pentru finalizarea acestei lucrari, in bugetul PMB pe 2015 au mai fost alocati 45,8 milioane de lei.

Penetratia Splaiul Independentei – Ciurel – autostrada Bucuresti-Pitesti

Ca prim stadiu al acestui obiectiv este realizarea traversării râului Dâmboviţa pe direcţia A1-Splaiul Independenţei, prin intermediul unui pod hobanat. Podul va avea o lungime de 235,2 m şi o lăţime totală de 13,9 m (3 benzi de circulaţie rutieră).

In momentul de fata, bulevardul Iuliu Maniu preia circa 80% din traficul provenit din A1, la care se adauga si traficul local, foarte intens, cauzat de aglomerarea urbana din zona.

Aceasta lucrare va fluidiza traficul pe aceasta artera, scazand astfel timpul de deplasare. Va face posibila realizarea de benzi proprii pentru mijloacele de transport in comun. Pana acum s-a executat 6% din lucrare, iar in sedinta de CGMB de astazi, s-au aprobat 80 de milioane de lei.

Supralargire Fabrica de glucoza

Lucrarile se impun in conditiile necesitatii asigurarii capacitatii de circulatie in zona, in vederea preluarii traficului de pe viitoarea conexiune cu autostrada A3. Proiectul prevede largirea strazii Fabrica de Glucoza de la doua benzi (in prezent), la patru benzi. S-au alocat 55 milioane de lei.

Prelungirea Ghencea-Domnesti

Primaria Municipiului Bucuresti supralargeste artera pe o suprafata de 3,5 km, intre Strada Brasov si limita administrativ-teritoriala a Municipiului Bucuresti (Soseaua de centura).

Pentru acest proiect, Primarul General a propus alocarea a 70 de milioane de lei. CGMB a aprobat astazi aceasta propunere.

Lucrarile in zona cuprinsa intre limita administrativa a Municipiului Bucuresti si Soseaua de Centura, inclusiv pasajul rutier ce supratraverseaza Soseaua de centura si calea ferata, vor fi realizate de catre CNADNR.

Strapungere Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu

Aceasta lucrare este executata in proportie de 55%. Pentru continuarea lucrarilor, s-au aprobat astazi 70 de milioane de lei.

Ca parte componenta a inelului median, strapungerea Bd. Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu asigura descarcarea traficului de pe artera Vitan- Barzesti, si, odata cu finalizarea A3, va asigura dirijarea traficului catre zona de sud a orasului.

Spitalul Gomoiu

Estimat a se finaliza in vara acestui an. Spitalul Clinic de Copii „doctor Victor Gomoiu” va fi primul spital de urgenta pentru copii construit in Capitala in ultimii 30 de ani. Va deveni primul Spital de urgenta universitar de pediatrie din Romania, construit si dotat de municipalitate.

Noul spital, o extensie de sase etaje, este construit în curtea actualei unităţi sanitare de la „Gomoiu”- veche de aproape o sută de ani (1927). Este proiectat si va fi realizat respectand toate standardele UE, urmand a fi dotat cu aparatura si echipamente medicale de ultima generatie; Numarul paturilor va creste de la 159 la 278. Spitalul va fi extins pana la 19.260 mp (suprafata construita).

Cladirea veche a spitalului V. Gomoiu, care are valoare arhitecturala, va fi consolidata si restaurata, urmand sa fie legata de corpul nou printr-o pasarela de sticla. Vechiul corp va deveni un centru de formare profesionala pentru studenti, rezidenti, specialisti gazduind sali de curs, de conferinte, biblioteci, laboratoare. Dupa consolidare si restaurare, vechea cladire a spitalului V. Gomoiu va deveni centru de formare profesionala pentru studenti.

Spitalul Foisor

Estimat a se finaliza pana in decembrie 2015.

„Reconstructia, reamenajarea, modernizarea si echiparea Spitalului Clinic de Ortopedie – Traumatologie si TBC Osteoarticular – Foisor” vizeaza extinderea actualului spital Foisor de la 4000 mp la 17.000mp, ceea ce va insemna ca activitatea medicala se va imbunatati considerabil. Primul corp de cladire a fost finalizat si dat in folosinta in martie 2014.La alte doua corpuri de cladire se lucreaza, ajungandu-se pana la etajul 5 din 6.Se lucreaza de asemenea la al patrulea corp de cladire, fiind executat primul nivel. Numarul de paturi va creste cu peste 100, iar numarul salilor de operatie va creste de la 5, câte sunt in present, la 8.

Complexul sportiv „Lia Manoliu”

Pentru dezvoltarea infrastructurii sportive s-au alocat aproape 26 milioane de lei, 17,5 milioane de lei pentru constructia salii polivalente si 8,4 milioane de lei, pentru construirea unui pationar nou.

Sala multifunctionala (polivalenta)

Proiectul consta in construirea arenei multifunctionale la nivelul standardelor internationale. Interesul principal in realizarea acestui proiect consta in organizarea de competitii europene si mondiale pentru diferite discipline sportive.

Printre caracteristicile principale ale salii se pot mentiona 12.000 de locuri, suprafata construita desfasurata: 40.000 mp, inaltime 4.5 niveluri ceea ce inseamna aproximativ 31 m, suprafata parcare exterioara: 10.000 mp, adica 500 lucruri parcare.

Patinoarul

Constructia veche (improprie desfasurarii activitatilor sportive) se va demola si se va edifica o constructie noua, care va cuprinde: patinoar olimplic, bazin de inot si sala de sport pentru desfasurarea sporturilor de echipa – volei, handbal, baschet – cu destinatie antrenament si copii din scolile bucurestene.

Reabilitarea sediului vechi al Primariei Municipiului Bucuresti

Lucrarile au inceput in anul 2010 si se vor termina in trim III al anului 2015. Pentru finalizarea lucrarilor s-au alocat luni 77 milioane de lei.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'