Bugetul a fost adoptat cu majoritate de voturi, fiind exprimate doar trei voturi împotrivă.
„Bugetul propus asigură condiţiile pentru creşterea capacităţii de luptă a marilor (…) unităţi militare, potrivit obligaţiilor asumate în cadrul NATO în principal, prin accelerarea ritmului de înzestrare a Armatei Române, creşterea nivelului de instruire şi a stării de operativitate a echipamentelor militare, completarea parţială a stocurilor de luptă”, a precizat ministrul Apărării, Mihai Fifor, la dezbaterea bugetului MApN, în comisiile de buget-finanţe.
Fifor a subliniat că este respectată obligaţia asumată de alocare a 2% din PIB de pentru Apărare.
Bugetul AEP pe 2018, aprobat de comisiile reunite de buget-finanţe
Bugetul Autorităţii Electorale Permanente pe 2018 a fost aprobat, joi, de comisiile parlamentare reunite de buget, nefiind acceptată nicio suplimentare de fonduri.
Bugetul este de 100.721.000 lei, în descreştere cu 16,64% faţă de 2017.
„Bugetul pe anul 2018 este de 100.721.000 lei, din care cheltuieli de personal 37.312.000 lei, cu bunuri şi servicii 16.579.000 lei”, a precizat preşedintele AEP, Daniel Barbu.
Bugetul SRTv pe 2018, aprobat de comisiile reunite de buget-finanţe
Bugetul Societăţii Române de Televiziune pe anul 2018 a fost aprobat joi în comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe, fără modificări faţă de propunerea Guvernului.
Bugetul este în sumă de 440.000.000 lei, în descreştere cu 53,8% faţă de 2017.
„Bugetul de anul viitor stă sub imperiul celor două mari evenimente: sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, cu evenimente speciale care vor fi produse şi difuzate pe canalele TVR, şi pregătirea preşedinţiei României la Consiliul UE”, a afirmat preşedintele-director general al SRTv, Doina Gradea.
Ea a explicat că, în vederea pregătirii preşedinţiei României la Consiliul UE, vor fi făcute achiziţii de echipamente specifice. „Este o investiţie majoră care practic asigură buna funcţionare a TVR. În TVR nu au mai fost făcute investiţii majore în ultimii 15 ani. Luăm în calcul extinderea reţelei de corespondenţi în principalele capitale din Europa şi extinderea reţelei de corespondenţi din ţară”, a precizat Gradea.
Preşedintele-director general al SRTv a enumerat angajamentele financiare ale Televiziunii publice pentru anul viitor, printre care licenţele străine pentru Campionatul Mondial de fotbal şi Jocurile Olimpice de iarnă.
„Pentru anul viitor, Societatea Română de Televiziune nu îşi propune creşterea numărului de salariaţi, ci folosirea optimă a celor existenţi. Maximum 2.500 este numărul de angajaţi bugetaţi”, a precizat Gradea.
Comisiile reunite de buget-finanţe au aprobat bugetul Ministerului Public pentru 2018
Comisiile reunite de buget-finanţe ale Parlamentului au aprobat, joi, bugetul Ministerului Public pe 2018, în forma propusă de Guvern.
Proiectul a fost aprobat cu un amendament privind autorizarea Ministerului Public să efectueze redistribuiri de credite bugetare între ordonatorii de credite din subordinea instituţiei, amendament asumat de PNL, care însă a fost respins prin vot de membrii Comisiilor juridice.
Proiectul de buget pentru 2018 prevede o alocare pentru Ministerul Public de 1,234 miliarde de lei, în creştere cu 0,23% faţă de execuţia preliminată din anul anterior.
Cheltuielile curente sunt estimate la 1,2 miliarde de lei, în creştere cu 1,49% faţă de anul anterior, din care 1,1 miliarde lei (creştere de 1,27%) reprezintă cheltuielile de personal.
La capitolul bunuri şi servicii este prevăzută suma de 77,5 milioane lei, reprezentând o creştere de 7,6% faţă de anul 2017.
„Pentru anul 2018, Ministerul Public are un proiect de buget de 1,234 miliarde de lei, dintre care cheltuieli de personal 1,1 miliarde lei, adică majoritatea acestui buget. Bunuri şi servicii – 77.500.000 lei. Noi apreciem că, aşa cum se prezintă acest buget şi cum a fost examinat de specialiştii noştri, este pe deplin acoperitor pentru o activitate decentă a Ministerului Public”, declara anterior procurorul general Augustin Lazăr.