Bugetul pentru „Casa Verde” a fost suplimentat. 3.000 de noi solicitanţi pot accesa programul

Ministerul Mediului a decis, miercuri, să suplimenteze cu 20 de milioane de lei bugetul alocat populaţiei pentru programul "Casa Verde", 3.000 de noi solicitanţi putând accesa astfel programul, în condiţiile în care aproape două treimi din bugetul total au fost consumate doar în primele două zile ale perioadei de depunere a dosarelor.
Iulian Tudor
12 oct. 2016, 15:26
Bugetul pentru

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) anunţă că a decis, miercuri, suplimentarea bugetului alocat populaţiei pentru programul „Casa Verde”, de la 60 de milioane de lei, la 80 de milioane de lei, aproximativ 3.000 de noi beneficiari putând astfel să acceseze acest program.

”Mă bucură deosebit de mult interesul mare pe care populaţia l-a arătat pentru programul Casa Verde, unul din piloanele importante ale abordării pe care Ministerul Mediului a avut-o în acest an pentru a susţine tranziţia către economia verde în România. Pentru că bugetul alocat deja s-a epuizat în unele judeţe şi pentru a răspunde numărului mare de cereri depuse la sediile agenţiilor locale de protecţia mediului, am decis astăzi (miercuri, n.r.) suplimentarea, la nivel naţional, a bugetului Casa Verde destinat persoanelor fizice. Vrem să venim astfel în întâmpinarea cât mai multor români care aleg să folosească energiile regenerabile pentru încălzirea locuinţelor”, a declarat Cristiana Paşca Palmer, ministrul Mediului.

MMAP precizează că bugetul alocat a fost repartizat fiecărui judeţ, în funcţie de numărul de locuitori al acestuia.

Programul „Casa Verde” a demarat luni, iar până la această oră a fost epuizată circa 65,8 la sută din suma pusă la dispoziţie de MMAP prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), înainte de suplimentarea decisă miercuri, mai arată reprezentanţii ministerului.

Mai mult de o treime din bugetul alocat Programului Casa Verde, reprezentând circa 22 de milioane de lei, a fost consumată chiar în prima zi a perioadei de depunere a dosarelor.

La sfârşitul zilei de 10 octombrie, cele mai multe dosare au fost depuse, conform datelor MMAP, în judeţele Prahova (201 dosare), Neamţ (169 dosare) şi Vaslui (144 dosare). Cele mai puţine dosare s-au depus în judeţul Brăila – 36 dosare.

Ministerul mai arată că, din punct de vedere procentual, există judeţe precum Mehedinţi sau Sălaj, unde în prima zi de depunere a dosarelor bugetul a fost epuizat.

Spynews
Românul care a înjunghiat-o pe fetița de 11 ani, în Londra, este și el tatăl unui copil de patru ani. Ce obișnuia să posteze pe Internet: ”Absolut sinistre”
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce metodă a găsit un român pentru a nu mai da bacșiș curierului când îi aduce mâncarea. “Să am motiv să nu le dau”
Capital.ro
Zi de doliu pentru România. Adio, maestre! Maia Morgenstern e devastată
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Sebastian Burduja, despre capacitatea de stocare de gaze naturale: „Ne vom atinge limita cu două luni ÎNAINTE de termen”
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Ștefan și Maria de la Mireasa, sezonul 9, vacanță romantică în Italia. Cum și-a răsfățat fostul concurent soția de ziua ei onomastică / FOTO
Spynews
Cum a surprins-o Ronald Gavril pe Anamaria Prodan, de ziua onomastică. Iubitul vedetei a dat dovadă de romantismul suprem | FOTO
Evz.ro
Prințul William și Kate ascund un mare secret. Folosesc nume de cod
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cum vrea Vlad Pascu să scape de închisoare. Părinții celor doi tineri uciși în tragedia de la 2 Mai sunt revoltați: „Vrea să fie eliberat, să-și îmbrățișeze părinții”
Capital.ro
Şoc în România. Se întoarce Băsescu. A decis clar după câțiva ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Consiliul superior de medicină legală: Trei deficiențe majore în îngrijirea medicală a pacientului decedat la Spitalul „Sfântul Pantelimon”
MediaFlux
BOALA de care suferă DONALD TRUMP după ce a fost ÎMPUȘCAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...