Bulandra a ajuns online în peste un million de locuinţe de români!

Mai mult de 1,1 milioane de oameni au urmărit online spectacolele Teatrului Bulandra din săptămâna „Shakespeare”, se arată într-un comunicat remis RomaniaTV.net. 
Filip Stan
27 apr. 2020, 14:56
Bulandra a ajuns online în peste un million de locuinţe de români!

Mai mult de 1,1 milioane de oameni au urmărit spectacolele Teatrului Bulandra din săptămâna „Shakespeare”. Mai precis 1.123.273 de locuinţe de români în care s-au putut vedea spectacole marca „Bulandra” în perioada 22 martie – 23 aprilie.

Teatrul Bulandra și-a făcut o datorie de credință din a readuce în atenția publicului spectacole importante din repertoriul său și pe artiștii care au contribuit la scrierea istoriei sale. 

După spectacolele Shakespeare, săptămâna 27 Aprilie – 3 Mai este dedicată cunoscutei regizoare Cătălina Buzoianu și spectacolelor sale montate la Teatrul Bulandra. Cu această ocazie, vor fi postate fotografii, cronici, gânduri ale regizoarei sau ale celor cu care, aşa cum îi plăcea să spună „a făcut echipă”.
Așa cum i-a obișnuit pe spectatorii săi de pretutindeni, Teatrul Municipal Lucia Sturdza Bulandra va continua difuzarea spectacolelor online, pe pagina oficială de facebook și pe site-urile www.bulandra.ro, www.smartradio.ro. De data aceasta sunt programate trei producții astfel: miercuri, 29 aprilie, ora 19.00 – Patul lui Procust de Camil Petrescu (1995), vineri, 1 mai, ora 19.00 – Petru de Vlad Zografi (1998) și duminică, 3 mai, ora 19.00 – Turandot de Carlo Gozzi (2000).
Cătălina Buzoianu a debutat la Teatrul „Bulandra” în anul 1975, cu spectacolul Hedda Gabler de Ibsen. Este anul în care a pus în scenă și Interviu de Ecaterina Oproiu, o producție care a rămas în istoria spectacologiei românești datorită adaptării inspirate a textului și a interpretărilor de excepție, din distribuție făcându-se remarcate actrițe precum: Gina Patrichi, Mariana Mihuț, Tamara Buciuceanu, Draga Olteanu-Matei. Regizoarea Cătălina Buzoianu revine la Teatrul „Bulandra” după anul 1985 și aici va rămâne până în anul 2006, când iese la pensie.

 

De-a lungul anilor, Cătălina Buzoianu s-a impus prin spiritul inovator, prin pasiune și prin capacitatea de a forma echipe și, mai ales, de a fermeca oamenii. A montat texte diverse de la autori contemporani și dramatizări ale scrierilor acestora (O dimineață pierdută de Gabriela Adameșteanu) până la dramaturgi la care a redevenit de mai multe ori precum Pirandello și Strindberg.

Știința de a aduce actorii împreună, perseverența în dorința de a descoperi lucruri sunt câteva dintre darurile cu care a fost înzestrată Cătălina Buzoianu. A închegat echipe atât la venirea, în 1975, în Teatrul Bulandra cât și mai târziu când a montat spectacole celebre precum Patul lui Procust, după Camil Petrescu (1995), Copilul îngropat de Sam Shepard (1996), Petru de Vlad Zografi (1998) sau celebrul spectacol itinerant Odiseea 2001 (2001).
Cătălina Buzoianu este ea însăși un miraj, de aceea este important s-o păstrăm vie în memorie prin intermediul celor cincisprezece povești pe care le-a spus spectatorilor pe cele două scene ale Teatrului Bulandra.

DailyBusiness
Noi locuri de muncă în România. O companie uriașă se mută din Bulgaria în țara noastră
Spynews
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Salarii de 5.000 de lei pe lună, pentru cei fără studii superioare! Unde găsești aceste locuri de muncă
Fanatik.ro
Leguma, cultivată la greu în România, la care prețul a explodat în acest an. Cât a ajuns să coste astăzi
Capital.ro
Ilegal pe domeniul public. Legea se aplică în toată România: Se cer despăgubiri!
Playtech.ro
A murit jurnalistul TVR Dragoș Tăbăran. Ce a pățit fostul corespondent de război
DailyBusiness
1.500 lei pe cardurile românilor. Află cine primește
Adevarul
Fostul comandant al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, s-a împotrivit incursiunii în Kursk. Obiecțiile generalului
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
Desfundarea chiuvetei, metode pe care sigur nu le-ai încercat. Ce spun experții
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
„Încă am o viață sexuală foarte bună cu el”. Victoria Beckham dezvăluiri intime incendiare despre David Beckham
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Cum arată Betty Salam acum, la 6 luni după Asia Express 2024. Are și mai multe kilograme ca la TV. Mesajul ei pentru cei care o critică
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Când vor primi pensionarii restul de bani din pensiile recalculate greșit. Anunțul făcut de Casa Națională de Pensii Publice
Capital.ro
Putin a dat ordinul ISTORIC. Anunțul la care planeta nu se aștepta: Treceți la producția de serie!
StirileBZI
Dispare permisul auto! Unde se introduce Cardul My Number
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
stirilekanald.ro
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
substantial.ro
Incident periculos pe o trecere de pietoni din Galați
MediaFlux
SUA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI! Au anunțat
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...