Conform sondajului, 28% dintre respondenți, majoritatea persoane în vârstă care locuiesc în apropierea zonelor de frontieră, consideră că Bulgaria este supusă unui risc chiar mai ridicat aflându-se la frontiera externă a UE. Circa 20% dintre persoanele chestionate, cele mai multe persoane tinere și de vârstă mijlocie, sunt de părere că Bulgaria este relativ protejată și nu este un obiectiv principal pentru teroriști.
Atacurile teroriste au intensificat îngrijorările bulgarilor, însă majoritatea rămân calmi și continuă să trăiască ca de obicei, afirmă institutul de sondare a opiniei publice. În pofida îngrijorărilor, majoritatea bulgarilor (67%) nu intenționează să-și schimbe obiceiurile zilnice sau comportamentul.
Citeşte şi RISC de ATENTATE TERORISTE în România, avertizează SUA şi Marea Britanie
Cu toate acestea, unii respondenți au afirmat că intenționează să schimbe unele aspecte. Șase la sută dintre aceștia au afirmat că își vor anula o excursie planificată în străinătate, în timp ce un procent consideră că este posibil să-și schimbe planurile de a studia în străinătate în Europa. O pondere relativ mare de respondenți (17-20%) afirmă că vor evita să meargă în locuri aglomerate, precum stadioane, concerte, teatre sau în locuri în care se adună mulți străini.