Bulion de roşii făcut ca la mama acasă. Reţeta tradiţională fără conservanţi pentru cămara de iarnă

Rețetă de bulion fără conservanți. Un preparat tradițional, dietetic, sănătos și extrem de gustos. Iată de ce ingrediente ai nevoie, și cum trebuie să faci bulionul, dacă vrei să ai în timpul iernii suc de roșii și bulion de cea mai bună calitate în cămară.
Alina Costache
01 sept. 2022, 11:34
Bulion de roşii făcut ca la mama acasă. Reţeta tradiţională fără conservanţi pentru cămara de iarnă

Bulion de roşii făcut în casă. Gospodinele se pregătesc cu preparatele pe care să le pună la conservat pentru la iarnă, iar în această perioadă cumpără roșii pentru a face bulion. Vă prezentăm o rețetă simplă și rapidă de bulion făcut în casă.

Pe final de vară și început de toamnă gospodinele se pregătesc pentru perioada iernii, astfel că încă de pe acum pun zarzavat la conservat, dar fac și bulion. Astăzi vă vom prezenta o rețetă simplă și rapidă de bulion ca la mama acasă. Aveți nevoie de puține ingrediente.

Ingrediete

  • 6 kg de roșii bine coapte
    3 lingurițe de sare grunjoasă
    2 tije de frunze de țelină
    o bucată de hrean

Mod de preparare pentru rețeta de bulion făcut în casă
Vom spăla roșiile foarte bine, vom înlătura partea albă, după care le vom tăia în sferturi. Acestea se vor da la mașina de tocat cu dispozitivul special pentru bulion, cel care reține astfel cojile și semințele.

Cum să consumi roşiile în cel mai sănătos mod. Secretul dezvăluit de Mihaela Bilic: „Aşa sunt mai nutritive decât cele consumate crude”

Sucul obținut de la pulpa de roșii se pune într-un vas mare cu fund gros și se dă totul la fiert, pentru o oră la foc mediu. Între tine ne vom ocupa și de țelină, dar și de hrean. Le vom tăia pe acestea mărunt și le vom amesteca peste bulionul de roșii împreună cu sarea.

Bulionul urmează să se lase la fiert până când se va obține consistența dorită, nu o pastă subțire, dar nici foarte groasă. Când este gata fiert, frunzele de țelină și bucata de hrean se vor scoate din compoziție, iar bulionul se lasă la răcit.

După ce s-a mai răcit, bulionul se pune în sticle cu capace, după care se pune totul într-un vas mare cu un proscop pe fundul acestuia, se adaugă apă până la gâtul sticlelor și se lasă la fiert la bain-Marie pentru jumătate de oră. Vom scoate ulterior sticlele și le vom lăsa la răcit, după care se vor pune în camară și sunt gata de conservat pentru la iarnă.

Rețetă de bulion de roșii făcut în casă. Modul simplu de preparare

Gospodinele se pregătesc cu preparatele pe care să le pună la conservat pentru la iarnă, iar în această perioadă cumpără roșii pentru a face bulion. Vă prezentăm o rețetă simplă și rapidă de bulion făcut în casă.

Rețetă de bulion fără conservanți. Un preparat tradițional, dietetic, sănătos și extrem de gustos

Bulionul este nelipsit în bucătărie, pentru că dă savoare preparatelor. În timp ce multe persoane preferă să îl cumpere din comerț, sunt și gospodine care își doresc să îl prepare în timpul verii, ca să îl abiă peste iarnă. De ce? Răspunsul este unul cât se poate de simplu. Atunci când bulionul este făcut în casă, fără conservanţi, după reţeta bunicii, este deosebit de gustos și sănătos.

Rețetă de bulion fără conservanți. Aveți nevoie de:

  • roșii
    sare grunjoasă
    multă, multă răbdare

Mod de preparare:
Secretul pentru un bulion reușit constă și în alegerea roșiilor. Așadar, alegeți roșiile cele mai cărnoase și mai bine coapte. Nu trebuie neapărat să fie mari. Le scoateși apoi codița și le îndepărtați părțile lovite sau pătate, dupa care le tăiați în bucăți potrivite, cât să încapă în pâlnia mașinii de roșii.

Dacă nu aveți o astfel de mașină, nu este nicio problemă, puteti foarte bine să folosiți mașina de carne, sau mai puteti folosi de asemenea, metoda veche folosita de bunicii nostri: rosiile se taie in bucati mai mici si se dau in fiert pana cand se inmoaie.

Sucul de rosii obtinut prin pasirare se pune intr-o gratita larga si se fierbe la foc mic pana cand dispare spuma de deasupra. Sucul scade in oala cam cu doua degete, iar la sfarsit adaugati sare, dupa gust.

Cum să consumi roşiile în cel mai sănătos mod. Secretul dezvăluit de Mihaela Bilic: „Aşa sunt mai nutritive decât cele consumate crude”

Cu ajutorul unei pâlnii turnați bulionul fierbinte în sticlele pregatite dinainte, bine sterilizate, puteti capacele si apoi asezati sticlele intr-o cratita mare sau o cutie. Acoperiti cutia cu o patura pentru ca sucul de rosii sa se raceasca treptat. Lasati sticlele acoperite una sau doua zile, dupa care le asezati cu grija in camara.

Cel mai clar semn ca ati fiert destul bulionul si ca totul e in regula este ca, dupa cateva zile, in partea de sus a sticlelor se vede ca pluteste un strat subtire de lichid, iar pulpa e depusa in partea de jos.

Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Permisul auto nu mai rămâne suspendat. Lege nouă în România: S-a validat dreptul de a conduce
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Primele declarații ale Oanei Roman după ce i-a deschis proces penal lui Marius Elisei!
Spynews
Cine este Loredana Martin, ispita de la Insula iubirii. Tânăra a interacționat cu multe vedete internaționale | FOTO
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru București și Bacău
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'