Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele suspendat al CJ Brăila, şi Titu Bojin, şeful CJ Timiş, părăsesc PSD

Președintele suspendat al Consiliului Județean Brăila, Bunea Stancu, a fost schimbat de la șefia oganizației PSD Brăila, în cadrul Conferinței Extraordinare care a avut loc vineri și la care a participat și președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea. Tot vineri, liderul PSD Timiș, Titu Bojin, și președintele executiv al filialei, Adam Crăciunescu, aflați sub control judiciar în dosare penale diferite, au demisionat din toate funcțiile deținute în partid. Surse din PSD susţin că Titu Bojin a decis să demisioneze la cerere preşedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea. 
Romania TV
12 dec. 2014, 21:45
Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele suspendat al CJ Brăila, şi Titu Bojin, şeful CJ Timiş, părăsesc PSD

Președintele suspendat al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, nu mai este şef al PSD Brăila. În locul lui Bunea Stancu a fost ales parlamentarul Mihai Tudose. Totodată, Bunea Stancu a fost revocat și din funcţia de președinte al Consiliului Județean Brăila ca urmare a faptului că Înalta Curte de Casaţie şi Justitie s-a pronunţat definitiv în cazul său, declarându-l în conflict de interese. 

În 31 august 2012, ANI anunţa că preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, după ce a semnat contracte de asociere cu două cluburi sportive controlate de firme unde el este acţionar majoritar, potrivit ANI.

În calitate de președinte al Consiliului Judeţean Brăila, Bunea Stancu a întocmit şi adoptat atât expunerile de motive, cât şi hotărârile Consiliului Judeţen Brăila, şi a semnat contractele de asociere între Consiliul Judeţean Brăila cu SC Clubul de Fotbal Brăila SA, respectiv cu Asociaţia Sportivă Handbal Club „Dunărea” Brăila, în baza cărora a fost încasată suma totală de 7.512.207 lei, informa Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI).

Totodată, vineri liderul PSD Timiș, Titu Bojin, și președintele executiv al filialei, aflați sub control judiciar, au demisionat din funcțiile deținute în partid. Comitetul Executiv Național va decide cine va conduce interimar PSD Timiş.

„Atât președintele organizației județene a PSD, domnul Titu Bojin, cât și președintele executiv, domnul Adam Crăciunescu, au demisionat astăzi (vineri – n.r.) din funcțiile pe care le dețineau în cadrul PSD. Cel mai probabil, în ședința Comitetului Executiv Național de duminică se va lua o decizie în privința interimarului la conducerea PSD Timiș”, a declarat Lucian Ursulețu, purtătorul de cuvânt al PSD Timiș.

Suspectat de luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu, într-un dosar privind atribuirea de contracte de achiziții unei anumite firme, Titu Bojin este membru al PSD încă de la formarea PDSR, în 1992, iar din anul 2008 este președinte al filialei Timiș a partidului.

Adam Crăciunescu este cercetat într-un dosar privind retrocedări ilegale de păduri.

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'