Interviu cu bunica Anei Maria Pătru. Ce e a spus la DNA şi ce mesaj are pentru Kovesi şi „Portocală”

Bunica Anei Maria Pătru, Nicoliţa Simionescu, o femeie în vârstă de 90 de ani, a fost audiată miercuri la DNA Ploieşti cu privire la un teren cumpărat cu foarte mulți ani în urmă. Bătrâna a făcut atac de panică în sediul DNA, unde a fost adusă şi cu ajutorul unui scaun cu rotile, însă şi-a revenit cu ajutorul medicilor de la ambulanţă şi a reuşit să stea de vorbă cu anchetatorii.
Romania TV
04 oct. 2017, 17:26
Interviu cu bunica Anei Maria Pătru. Ce e a spus la DNA şi ce mesaj are pentru Kovesi şi

Nicoliţa Simionescu a declarat la România TV că procurorii de la DNA Ploieşt i-au cerut detalii despre nepoata ei, fostă şefă a Autorităţii Electorale Permanente, Ana MAria Pătru.

„Şi-au bătut joc de ea. Ea nu cred că a fost vinovată pe niciunde. Ea a fost necajită de mică, dar a fost deşteaptă şi a plecat în lume şi a muncit muncă dreaptă. Am avut mare încredere în fata mea pentru că a fost educată de mine. Nu cred că fata mea a făcut lucruri de puşcărie, dar DNA şi-a bătut joc de multă lume, a băgat la puşcarie oameni nevinovaţi. M-au întrebat azi tot de fată. Şi tot aceeaşi vorbă am spus acolo. Nu puteam să spun ce nu era, am spus ce ştiu că am crescut. Eu sunt femeie casnică, am muncit prin muncă dreaptă, nu am luat niciun ban de la stat degeaba, am făcut tot prin muncă şi aşa şi fata mea, prin muncă grea. A fost plecată de mică prin lume, a pus mâna doar pe bani munciţi. „Portocală” (procurorul Mircea Negulescu, n.r.) şi Kovesi au băgat lume nevinovată la puşcărie, plâng familiile după ei. „Portocală” mi-a băgat fata la puşcărie fără să fie vinovată”, a spus bunica Anei Maria Pătru, la România TV.

 

Bătrâna a povestit că are mari probleme de sănătate şi că i-a fost foarte greu să se deplaseze la audierea de la DNA Ploieşti. „Eu sunt foarte bolnavă, am boli grele. Am avut şi accident cerebral, am ulcer, reumatism, nu pot să stau în picioare, m-au adus încoace… vai e capul fetelor cum m-au adus”, a precizat Nicoliţa Simionescu.

Ana Maria Pătru a explicat, la rândul său, că de teamă că timpul dintre momentul primirii citaţiei şi momentul audierii era prea scurt pentru a solicita o eventuală audiere la domiciliu a bunicii sale, date fiind vârsta sa înaintată şi sănătatea precară: „A venit citaţia luni după amiază, mama s-a dus să o ia şi a adus-o la Bucureşti aproape 400 de kilometri. A trebuit să-i explicăm despre ce e vorba, că acolo va fi şi televiziune şi a înţeles că trebuie să spună adevărul aşa cum ştie dumneaei, cu cuvintele ei simple. Dacă dumnealor nu şi-au at seama când au făcut citare că bunica mea are 90 de ani…a m chinuit-o, săraca, să o aduc la mine şi apoi să o duc la Ploieşti. Azi s-a speriat când a văut atâta presă şi s-a agitat şi i-a crescut tensiunea şi cei de la ambulanţă şi-au făcut treaba. Mă aşteptam să facă mai rău, dar este puternică. Eu am făcut tot ce am putut să o pregătesc, nu m-am gândit nicio clipă că i se poate întâmpla ceva”.

Citeşte şi: Procurorii au pus sechestru pe apartamentul mamei Anei Maria Pătru, care a fost citată ca martor la DNA

„Nu mi-a fost frică de nimeni la DNA. Dar sunt foarte bolnavă şi nu pot să stau în picioare. Am zăcut la pat de o lună de zile şi am venit mai mult târâş pentru fata mea, să văd ce s-a întâmplat. Ea nu e vinovată de nimic, de la DNA au plecat aceste lucruri. Nu ar fi trebuit să se întâmple treaba asta. Vreau să trăiesc să vadă şi DNA cum e la puşcărie. De ce să bage acest copil nevinovat? Eu mor pentru copilul meu dacă se întâmplă treaba asta”, a mai spus bunica Anei Maria Pătru.

Una dintre acuzaţiile aduse Anei Maria Pătru este de inducere în eroare a organelor judiciare printr-un denunţ calomnios, pe care fosta şefă AEP susţine că a fost forţată să-l facă, a explicat avocatul Anei Maria Pătru, Veronel Rădulescu.

„Eu am cerut azi un lucru firesc şi normal: persoanele care erau de faţă când a fost făcut denunţul să fie audiate, doamna Irina Socol cu avocata ei, avocatul doamnei Pătru, pus tot de doamna Socol, a fost şi şeful DNA Ploieşti, un poliţist judiciar. Nu am primit niciun răspuns la solicitare. Dar odată citt ca martor într-un dosar procurorul şef al unei unităţi de parchet, această cerere nu poate fi soluţionată decât de un procuror ierarhic superior, iar asta nu se poate face decât prin preluare de dosar”, a precizat avocatul.

Spynews
Cele două ipoteze luate în calcul de anchetatori în cazul morții lui Andrei Versace. Ce se știe despre ultima perioadă din viața lui
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Strada din București pe care accesul femeilor neînsoțite a fost interzis. Puțină lume își mai aduce aminte de această bizarerie. Unde se afla, de fapt, drumul de lemn
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor. A lăsat un gol imens. Drum lin, maestre!
Playtech.ro
Cât timp poți circula cu parbrizul spart. Mulți șoferi nu știu ce scrie în lege
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Tragedie după tragedie în Brăila! Fratele principalului suspect în cazul ucideii Marinei a murit într-un accident de mașină
Spynews
Alertă ANM! A fost emis cod galben de ploi, vijelii și grindină. Canicula nu dispare, însă, din România
Evz.ro
Așa se curăță cel mai ușor peștele. Tehnica e simplă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului: „Avea...”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Amendă 1.300 de lei, chiar dacă ai documentele la tine. Dreptul legal pe care șoferii NU îl au
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
EXCLUSIV | FOTO: Andrei Versace, găsit într-o baltă de sânge. Care ar fi cauza morții cunoscutului influencer
MediaFlux
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'