Bunica Viorica a moștenit pasiunea pentru grădinărit de la mama ei. Odata ce a devenit proprietară pe bucata de pământ de la țară, și-a dat frâu liber pasiunii și și-a realizat o adevărată „grădină a tinereții”, potrivit BZI
De ani buni, plantează tot felul de flori de leac, pe care, ulterior, le transformă în remedii bune pentru aproape orice boală. Durerile de articulații, arsurile la stomac, durerile de cap, răceala sau gripa își găsesc rezolvarea în remediile preparate de bunicuța din Iași.
În 73 de ani, femeia nu a mers nici măcar o dată la medic. De luat vreun tratament alopat nici nu poate fi vorba.
„Am lucrat 30 de ani la abator. După ce am terminat și am văzut cât îmi vine pensia, i-am spus soțului să vindem apartamentul și să ne mutăm la țară. Așa am ajuns aici. Ei, și atunci m-am apucat cu grădinăritul, cu plantele. Am început să fac zacuscă cu legume cultivate în grădina mea, apoi am început să lucrez și cu florile. Apoi am început să le vând. Nu curge ca la robinet, dar mai pică câte ceva și asta e bine. Și a devenit un beneficiu și pentru sănătatea mea.
Am 73 de ani și nu iau nicio pastilă, și mă simt foarte bine. Mă tratez doar cu plante naturale – cu sirop de soc. Fac eu, singură, cremă de brusture și coada-calului, și cu tătăneasă pentru articulații. Majoritatea plantelor le-am adus din câmp, cu rădăcină, și le-am pus la mine în grădină”, a povestit Viorica Cojocaru pentru BZI.
Bunica Viorica deține secretul unei creme-minune pentru tratarea durerilor de articulații. O prepară din rădăcină de brusture, coada calului, untură de porc, ceară de albine – de la cei 10 stupi pe care îi are în grijă – și frunze de tătăneasă. Prețurile pentru cremă diferă în funcție de cantitate, însă una de 500 de grame costă aproximativ 120 de lei. La fel se întâmplă și cu uleiul pentru masaj, realizat din 50 de tipuri de flori.
„Acest ulei l-am preparat din 50 de tipuri de flori. Este făcut cu ulei de struguri și ulei de măsline presat la rece. Este extraordinar pentru masaj, este terapeutic. Dacă vă masați pielea cu acest ulei, vă veți simți foarte bine după aceea. Acest ulei este puțin mai complicat de realizat, pentru că trebuie să adun treptat toate florile.
Am flori și din grădină, dar și din flora spontană. Întreg procesul se întinde pe câteva luni bune. Avem noroc că aici este zonă aproape ca la munte, pentru că este cu 400 de metri altitudine mai sus decât orașul Iași, astfel că găsesc toate florile naturale, nu stropite, și pot să scot și eu un produs final de calitate și 100% natural”, a mai povestit bunica Viorica pentru sursa citată.