Bunurile deputatului Vlad Cosma rămân sub sechestru

Bunurile deputatului Vlad Cosma, urmărit penal pentru trafic de influență într-un dosar în care este cercetat și tatăl său, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, rămân sub sechestru, instanța supremă admițând în parte contestația formulată de parlamentar împotriva măsurii asiguratorii impusă de procurori.
Iulian Tudor
13 mart. 2014, 13:57
Bunurile deputatului Vlad Cosma rămân sub sechestru

Potrivit datelor furnizate, joi, de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), magistrații au admis contestația lui Vlad Cosma numai în ceea ce privește dispoziția de poprire a sumelor ce urmează a fi încasate de inculpat în contul de salariu, scrie Agerpres.

Astfel, sumele nete încasate lunar în acest cont de către inculpat începând cu data de 28 februarie cu titlu de salariu vor fi poprite în cuantum de o treime, se arată în minuta deciziei.

„Noi am pus pe toate conturile, la general. Magistrații au desființat ordonanța noastră din punctul acesta de vedere, al contului de salariu. Astfel, salariul va fi încasat de Vlad Cosma doar în cuantum de două treimi”, a explicat șeful DNA Ploiești, Lucian Onea.

Magistrații de la instanța supremă au menținut celelalte dispoziții ale ordonanței referitoare la poprire, în privința inculpatului Cosma Vlad Alexandru, decizia fiind definitivă.

Șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, a declarat, marți, pentru Agerpres, că față de toții inculpații din dosarul în care sunt urmăriți penal deputatul Vlad Cosma și tatăl său, președintele Consiliului Județean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, au fost luate măsuri asiguratorii, respectiv sechestrarea bunurilor imobile și a conturilor.

În același dosar este cercetat și Răzvan Alexe, unul dintre inculpații din dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro, al aflându-se în arest la domiciliu.

Răzvan Alexe a fost arestat la data de 14 noiembrie 2013, procurorii anticorupție arătând că inculpatul ar fi pretins și primit sume totalizând peste cinci milioane de lei după ce a lăsat să se creadă că are influență asupra președintelui Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma.

Procurorii DNA Ploiești au extins ancheta în acest dosar, astfel că sunt cercetați sub control judiciar și președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma. De asemenea, directorul executiv al Direcției Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, Daniel Adrian Alixandrescu, este arestat la domiciliu în aceeași cauză.

Potrivit șefului DNA Ploiești, Lucian Onea, Mircea Cosma și Daniel Alixandrescu sunt cercetați pentru luare de mită și abuz în serviciu, în timp ce deputatul Vlad Cosma este cercetat pentru trafic de influență.

‘Din ordonanța de efectuare a urmăririi penale a rezultat că, în perioada 2012—2013, inculpatul Cosma Vlad Alexandru, împreună cu o altă persoană apropiată, a pretins și a primit de la mai mulți reprezentanți ai unor societăți comerciale — denunțători în cauză — importante sume de bani (aproximativ 4.410.149,97 lei) disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv către două societăți comerciale controlate în fapt de către inculpatul Alexe Răzvan. Sumele de bani au fost pretinse de către cei doi în schimbul intervenției la factorii de decizie din cadrul Consiliului Județean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influență, respectiv președintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatăl lui Cosma Vlad Alexandru) și Alixandrescu Daniel Adrian (director al Direcției Patrimoniu), astfel încât societățile respective să obțină de la CJ Prahova lucrări și servicii curente de întreținere a drumurilor publice sau a drumurilor județene pe timp de iarnă, supraevaluate, și pentru a deconta cu prioritate a unor lucrări deja efectuate, în temeiul unor contracte anterioare’, se arată într-un comunicat al DNA.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...