„În vederea recuperării prejudiciului reţinut în cauză, s-a instituit sechestru asigurator asupra bunurilor identificate până în prezent, după cum urmează: Un teren situat în municipiul Turnu Măgurele judeţul Teleorman, cu suprafaţa de 2.913 mp şi construcţie aferentă acestuia, un apartament situat în Turnu Măgurele cu suprafaţa de 80 mp şi două autoturisme (Skoda Superb şi BMW X5 )”, se arată într-un răspuns al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
Conform sursei citate, sechestru s-a pus şi asupra sumei de 630.000 lei, dobândită prin promisiune de vânzare cumpărare şi asupra sumei de 280.000 lei, dobândită cu titlu de chirie în anul 2015 şi 2016 în baza unui contract de închiriere.
Procurorii au pus sechestru şi pe sumelede bani existente sau care urmează a fi virate de alte persoane în conturile bancare deţinute de Dragnea.
Mai mult, măsura asiguratorie a fost pusă şi asupra sumelor de bani datorate lui Liviu Dragnea de către diverse persoane, „inclusiv suma de 80.710 euro şi suma de 460.110 lei datorată de o societate comercială din Turnu Măgurele, precum şi suma de 10.500 lei datorată de organizaţia judeţeană Teleorman a unui partid”, precizează sursa menţionată.
„De asemenea, s-a instituit sechestru şi asupra acţiunilor şi părţilor sociale deţinute în cadrul persoanelor juridice de drept privat ce urmează a fi identificate. În acest moment, măsura sechestrului este în faza de executare, fiind făcute demersuri pentru identificarea altor bunuri până la concurenţa sumei de 127 547 366,34 lei”, conchide DNA.
DNA a anunţat, marţi seara, că a instituit un sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum. Liderul PSD a mers, marţi, la DNA pentru a fi informat asupra instituirii sechestrului.
„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în conformitate cu art. 249 C. proc. pen. şi art. 20 din Legea 78/2000, au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de Dragnea Nicolae-Liviu, preşedintele al Consiliului Judeţean Teleorman la data faptelor – sechestru asigurător şi poprire asigurătorie până la concurenţa sumei de 127.547.366,34 lei asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, acţiunilor şi părţilor sociale deţinute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum şi asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terţe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie”, transmit procurorii într-un comunicat de presă.
De asemenea, s-a pus sechestru şi pe bunurile lui Florea Neda, reprezentant al Tel Drum, „până la concurenţa sumei de 31.343.799,19 lei asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, asupra sumelor de bani existente în conturile bancare deţinute, asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu de către terţe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de dividende”.
În ceea ce îl priveşte pe Mugur Băţăuş, funcţionar în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman la data faptelor, s-a dispus sechestru asigurător până la concurenţa sumei de 127.547.366,34 lei, iar pe numele unui alt funcţionar, Victor Piperea, până la 63.999.908,88. Marin Predescu, funcţionar în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman, la data faptelor, are sechestru până la concurenţa sumei de 32.203.658,27 lei.
„Până în acest moment, nici autoritatea de management (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Fondurilor Europene) nu s-a constituit parte civilă cu privire la sumele ce ar fi fost obţinute nelegal din fonduri europene de peste 20 milioane euro), nici Consiliul judeţean Teleorman nu s-a constituit parte civilă cu privire la prejudiciul ce ar fi fost produs prin infracţiunile de abuz în serviciu ( peste 31 milioane lei)”, mai spun procurorii.