Instanţa i-a admis cererea lui Mircea Oprean înregistrată în 28 februarie pe rolul Judecătoriei Sectorului 5 şi au încuviinţat executarea silită a PICCJ, soluţia neavând cale de atac.
„(Instanţa -n.r.) Admite cererea. Încuviinţează executarea silită privind pe creditorul Oprean Ioan-Mircea şi şi pe debitorul Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiţie, pe raza sectorului 5 Bucureşti, în baza titlului executoriu, sentinţa civilă nr. 4061/05.06.2009 a Judecatoriei sectorului 4 Bucureşti, modificată prin Decizia civilă nr.1539/29 iunie 2010 a Tribunalului Bucureşti Secţia a V-a Civilă. Fără cale de atac”, se arată în minuta soluţiei civile a Judecătoriei Sectorului 5, din data de 9 martie 2012.
Potrivit actelor depuse la dosar, trei procurori din Procuratura Generală s-au deplasat, în martie 1990, la locuinţa în care stăteau Zoia Ceauşescu, fiica Elenei şi a lui Nicolae Ceauşescu, şi Mircea Oprean. Aceştia au confiscat mai multe obiecte de uz personal.
O parte din aceste bunuri a ajuns la magazine de tip consignaţie, urmând ca sumele de bani să fie virate la bugetul de stat.
Printre bunurile confiscate se regăsesc mai multe haine din blană, genţi şi articole de încălţăminte aparţinând atât lui Mircea Oprean cât şi Zoiei Ceauşescu, fiica dictatorului Nicolae Ceauşescu.
Au fost confiscate şi nenumărate produse de lux printre care mai multe ceasuri valoroase. Pe lângă valoarea financiară, Mircea oprean spune că bunurile au o mare încărcătură sentimentală pentru el.
Oprean a depus un proces-verbal de predare-primire privind ceasul de lux pe care anchetatorii i l-au ridicat atunci când a fost arestat preventiv la 26 ianuarie 1990.
Cel mai scump produs confiscat de la copiii dictatorului este cojocul de damă, culoare oranj, din blană de nurcă. El a apartinut Zoiei Ceausescu, iar preţul pentru vânzare a fost de 17.000 de lei.
Geanta „Gucci” a Zoiei Ceauşescu, de culoare roşie din piele de crocodil şi cu captuşeală din piele de antilopă, a fost evaluată la 1.700 de lei. O scurtă din blană de miel cu captuşeală albă, care a aparţinut lui Oprean, a fost estimată la 6.000 de lei.