Burduja îl contrează pe Nicuşor

PNL București întreabă: „Ce-ai făcut, Nicușor?” Scopul este de a evalua dacă bucureștenii ar susține ideea unui nou mandat pentru Nicușor Dan la Primăria Generală.
Filip Stan
25 ian. 2024, 16:57
Burduja îl contrează pe Nicuşor

PNL București se dezice oficial de Nicuşor Dan. În 2020, Nicușor Dan câștiga funcția de Primar General al Capitalei cu un scor de 42,82%, fiind susținut și de Partidul Național Liberal, care a ales la acea dată să nu propună un candidat propriu. La alegerile pentru Consiliul General al Primăriei Municipiului București, PNL a reușit să obțină 12 din cele 55 de mandate de consilieri, cu peste 125.000 de voturi. Pentru funcția de primar general, Nicușor Dan a obținut 282.631 voturi. Matematic, fără sprijinul PNL, Nicușor Dan nu ar fi ocupat niciodată funcția de Primar General. Până în prezent, Nicușor Dan a beneficiat de toată susținerea Partidului Național Liberal pentru proiectele propuse, dar rezultatele s-au lăsat așteptate.

Sebastian Burduja îl provoacă la duel pe Nicuşor Dan: „Vrei să o baţi pe Firea? Trebuie să mă baţi mai întâi pe mine!”

La data de 1 februarie 2023, Partidul Național Liberal îi cerea lui Nicușor Dan să rezolve 10 teme prioritare ale Bucureștiului, în termen de 6 luni. Cu toate acestea, primarul Capitalei a transmis un răspuns superficial în ultima zi a termenului limită, iar problemele au rămas, într-o proporție covârșitoare, nerezolvate. Decalogul integral adresat de PNL către Primarul General poate fi accesat la acest link (https://shorturl.at/hioAR)

La „aniversarea” de un an a solicitării transmise de Partidul Național Liberal către Primarul General, PNL București lansează campania online „Ce-ai făcut, Nicușor?” Scopul este de a afla direct de la bucureșteni dacă Nicușor Dan ar merita un nou mandat de Primar General.

„În evaluarea noastră, Bucureștiul are nevoie urgentă de a treia cale – calea câștigătoare, calea liberală. Ne-am lămurit în ultimii 7-8 ani că acest oraș nu își permite să mai fie nici păcălit, nici blocat. În același timp, în Partidul Național Liberal ascultăm vocea cetățenilor. Așa e sănătos și așa e corect într-o democrație. Am lansat așadar bucureștenilor întrebarea „Ce-ai făcut, Nicușor?” ca un instrument pentru a evalua direct, la un click distanță, percepțiile cetățenilor referitoare la administrarea Bucureștiul din ultimii trei ani. Sondajul este anonim și nu permite răspunsuri multiple,” a transmis Președintele PNL București, Sebastian Burduja.

Nicuşor Dan visează la un nou mandat la PMB şi acţionează ca Lăpuşneanu: „Negociez cu toate partidele de dreapta”

Nici aplicația de inteligență artificială, ChatGPT, nu a fost impresionată de „realizările” lui Nicușor Dan. Când a fost întrebată „A respectat Nicușor Dan toate promisiunile făcute în campania electorală?”, inteligența artificială a generat rezultate care subliniază diferențe flagrante între ceea ce a promis și ceea ce a făcut Nicușor Dan. Răspunsul complet al ChatGPT este pe pagina https://ceaifacutnicusor.ro/.

„Așteptăm cu mare interes rezultatele campaniei noastre și le vom anunța public pe data de 1 februarie. Prin acest demers, ne asigurăm că fiecare decizie pe care o luăm reflectă viziunea și dorințele bucureștenilor pentru un oraș în care să ne fie tuturor din nou drag să trăim. În paralel, la nivelul PNL București derulăm o evaluare proprie a activității lui Nicușor Dan, prin comisiile de specialitate, consilierii generali PNL și experți cooptați din administrație, societatea civilă și din mediul academic,” declară Sebastian Burduja.

Pentru a răspunde la întrebarea „Ce-ai făcut, Nicușor?” invităm toți bucureștenii să acceseze acest link și să se exprime liber: https://ceaifacutnicusor.ro/.

Sebastian Burduja: Ne-am săturat cu toţii de şmechereală, de păcăleli şi de blocaje

Preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, afirmă că-şi doreşte o Capitală cu blocuri în care este apă caldă şi căldură, cu parcuri sigure pentru plimbări în familie, dar şi un primar care este prezent în comunitate şi răspunde la telefon.

”M-aţi întrebat: de ce a treia cale pentru Bucureşti? Pentru că ne-am săturat cu toţii de şmechereală, de păcăleli şi de blocaje. Visul meu este Bucureştiul Viitorului, un oraş în care să ne fie drag să trăim. Un oraş în care să ducem o viaţă normală. Cu acces la căldură, apă caldă, cu parcuri sigure şi plăcute pentru plimbări şi activităţi în familie, fără pericol de accidente sau “bombardamente aeriene” ca în Cişmigiu azi, cu un primar implicat, care răspunde la telefon”, a scris, joi seară, pe Facebook, Sebastian Burduja.

Preşedintele PNL Bucureşti afirmă că  ”sunt lucruri de bază” cu care trebuie pornit. ”Ca Primar General, trebuie să fii un om de echipă, colaborând cu sectoarele şi cu Guvernul României. Să fii un bun gospodar şi să îţi pese. Nu în ultimul rând, trebuie să ai o strategie clară pentru dezvoltarea oraşului. Să respecţi legile, fără să blochezi toate investiţiile. Nu e doar o miză locală. Când gripezi principalul motor al economiei româneşti, îţi baţi joc de întreaga economie a ţării”, a mai scris Burduja.

În repetate rînduri, el a afirmat că, în momentul în care şia asumat funcţia de preşedinte al PNL Bucureşti şi-a asumat o eventuală candidatură la Primăria Capitalei, deşi formaţiunile nu au anunţat deocamdată formula în care vor merge la alegerile locale din acest an.

 

Recent, Nicuşor Dan afirma că discută cu toate partidele de dreapta, o susţinere a sa de către acestea pentru un nou mandat nefiind exclusă.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Plaja perfectă, cu apusuri tulburătoare. Fenomen unic în lume
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Nu e permis pentru românii cu balcon la bloc. Asociația de proprietari trebuie să dea acord în scris
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Complot Iranian Vizat Asasinarea Lui Trump: Secret Service sub Critici După Atacul Recent
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'