Burse elevi 2024. Premianţii pot primi până la 3.000 de lei dacă au media 10 la purtare

Bursele de excelenţă I şi II, ca şi restul celorlalte burse, se plătesc lunar pe perioada cursurilor școlare, la data de 15 a fiecărei luni, pentru luna precedentă.
Filip Stan
16 feb. 2024, 09:54
Burse elevi 2024. Premianţii pot primi până la 3.000 de lei dacă au media 10 la purtare

Burse elevi 2024. Bursa de excelenţă olimpică I şi II în 2024 este de până la 3.000 de lei. Elevii care au obţinut premii I, II, III şi menţiune la olimpiadele școlare internaționale şi la campionatele sportive școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației și la Jocurile Olimpice în parteneriat cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român sunt recompensaţi cu bursă de excelenţă olimpică I.

În timp ce elevii de gimnaziu şi liceu care au obţinut premiile I, II și III la olimpiadele școlare naționale organizate și finanțate de Ministerul Educației sunt recompensaţi cu bursă de excelenţă II, potrivit edu.ro

Totodată, potrivit sursei citate, bursele de excelenţă olimpică I şi II nu se cumulează cu bursele de merit. De asemenea, pot primi bursă de excelență olimpică I şi II doar elevii care au promovat la toate materiile și care au obținut media 10 la purtare.

Banii pe bursele elevilor vor fi plătiți săptămâna aceasta. Ce valoare are bursa pe care o vor primi, în premieră, elevii de clasa a V-a

Burse elevi 2024. Bursele de excelenţă I şi II, ca şi restul celorlalte burse, se plătesc lunar pe perioada cursurilor școlare, la data de 15 a fiecărei luni, pentru luna precedentă.

Dacă data de 15 cade într-o zi de weekend, zi de sărbătoare legală sau zi liberă, plata burselor de excelenţă se efectuează în ziua lucrătoare anterioară acesteia.

Elevii din București, Ilfov și alte 24 de județe intră în vacanța de schi. Se vor întoarce la școală pe 26 februarie

De asemenea, un elev poate beneficia de o singură bursă de excelenţă pe an, indiferent de rezultatele obținute în anul școlar anterior.

În anul școlar 2023-2024, valoarea bursei de excelenţă I pentru elevii de gimnaziu şi liceu este cuprinsă între 750- 3.000, în timp ce valoarea bursei de excelenţă II este de 700 lei.

Se dau bursele înapoi. S-a greşit la calcule, Curtea de Conturi spune că trebuie returnaţi 20.800 de lei

De asemenea, potrivit sursei citate, valoarea burselor de excelenţă olimpică poate fi suplimentată de către consiliile de administraţie a unităţilor de învăţământ în funcţie de sumele alocate de autorităţile administraţiei publice locale.

Burse elevi 2024. Bursele de merit, reduse aproape la jumătate din anul școlar 2024 – 2025. Apare un nou tip de bursă școlară. Ce criterii vrea să introducă ministrul Educației

Ministerul Educației pregătește modificări legate de acordarea burselor de merit începând cu anul școlar 2024 – 2025. Astfel, rămân pe bursa de merit doar elevii care au medie peste 9.50. Totodată, apare o nouă categirie de bursieri, până la 30% din efectivul fiecărei clase, „care se va numi ori bursă de reziliență, ori bursă pentru stimularea performanței școlare”. Condiția este să aibă media peste media 7 și fără absențe, scrie edupedu.ro.

Citește și: Ministrul Educaţiei face iar promisiuni: 2024 va fi ultimul an cu şcoli care au WC în curtea şcolii

„Am văzut că există un procent redus, într-adevăr, de medii mici care primesc această bursă la clasa a IX-a exclusiv. Schimbările pe care le-am gândit până acum vor fi făcute publice, pentru că vom scoate în dezbatere publică întreg pachetul legislativ.

Este nevoie de o modificare legislativă în legea primară și este nevoie de o modificare de metodologie. Le vom scoate în dezbatere publică, separând, practic, ceea ce avem acum în categoria bursă de merit în două, rămânând pe bursa de merit doar cei care au peste 9.50, câți vor fi ei într-o clasă, împreună cu cei care iau premii la olimpiade, concursuri, concursuri sportive ș.a.m.d, plus încă o categorie, până la 30% din efectivul fiecărei clase, care se va numi ori bursă de reziliență, ori bursă pentru stimularea performanței școlare pentru cei care sunt, așa cum spuneam, cei mai buni, prima treime din clasă, care au peste media 7 și nu au absențe. Aceasta este soluția pe care noi o vom propune.

În funcție de contribuțiile din spațiul public, pentru că e normal să preluăm feedbackul, vom face schimbările legislative necesare, urmând ca următoarele dosare depuse, pentru că ele se aprobă anual, să fie realizate pe baza acestor modificări”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca.

Citește și: Elevii din anii terminali cu medii sub 7 vor face obligatoriu ore remediale

Aproape 8.500 de elevi care au media sub 5 iau bursă de merit, potrivit datelor Ministerului Educației. Concret, este vorba de 8.494 de elevi care se află în această situație. Dintre aceștia, 5.250 au media cuprinsă între 4.00 și 4.99. Cu media între 3.00 și 3.99 sunt 2.382 de elevi beneficiari. 704 au media între 2.00 și 2.99, iar 158 au media sub 2, datele fiind valabile pentru luna octombrie 2023.

Cu medii între 9.50 – 10 sunt 242.665 de elevi cu bursă de merit, adică 52.55%.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!