Burse private de câte 1.000 lei pe lună pentru studenţi. Ce condiţii trebuie îndeplinite

În afară de universități, operatorii economici organizaţiile nonguvernamentale sau persoanele fizice și persoanele juridice pot oferi burse, pe bază de contract, sau orice alte forme de sprijin adresat studenților.
Filip Stan
23 sept. 2024, 09:16
Burse private de câte 1.000 lei pe lună pentru studenţi. Ce condiţii trebuie îndeplinite
„Nu vom putea plăti bursele studenților”. Anunțul universităților, care spun că guvernanții nu le mai dau banii promiși

Burse 2024-2025. Studenții de la facultățile din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București (UMFCD) pot beneficia în anul universitar 2024 – 2025 de burse de câte 1.000 lei lunar.

Programul Bursele Johnson & Johnson, ajuns la cea de-a treia ediție și lansat pe 16 septembrie 2024, se adresează studenților din toate facultățile din cadrul UMFCD București, între anii II și V de studiu.

Burse studenţi 2024. Cum se obţine bursa specială de 13.500 de euro

Vor fi acordate 5 burse acordate timp de 12 luni.

Criterii de selectie Bursele J&J

Studenții își pot depune candidatura dacă îndeplinesc anumite condiții, printre acestea fiind rezultatele academice deosebite participarea la programe de cercetare, dar și activitățile de voluntariat.

Pot aplica atât studenții care au primit burse în anul precedent, cât și cei care nu au mai beneficiat de această oportunitate.

Câștigătorii burselor vor fi stabiliți de către o comisie în urma evaluării dosarelor depuse, în conformitate cu regulamentul 2024-2025.

Studenții la medicină pot găsi AICI mai multe detalii despre bursele de inovare.

Regulament Burse JnJ

Burse studenţi în anul universitar 2023 – 2024. Iată care sunt cele opt tipuri de burse:

  • burse de excelență olimpică internațională;
  • de performanță;
  • de studiu;
  • pentru masterat didactic;
  • pentru învățământ dual;
  • sociale;
  • speciale;
  • de performanță sportivă.

În afară de universități, operatorii economici organizaţiile nonguvernamentale sau persoanele fizice și persoanele juridice pot oferi burse, pe bază de contract, sau orice alte forme de sprijin adresat studenților.

Burse de excelență

Bursele de excelență olimpică sunt oferite studenților de la universitățile de stat care sunt înmatriculați în anul I și care au obținut premiile I, II sau III la olimpiade școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației. Sunt acordate pe toată durata studiilor universitare de licență, dacă se menține performanța academică. Suma de la care pornește bursa de excelență olimpică urmează să fie stabilită prin ordinul ministrului Educației.

Burse pentru performanță

Burse pentru performanță sunt primite de studenții înmatriculați la programe de studii universitare cu frecvență. E nevoie ca studenții să îndeplinească măcar unul dintre aceste criterii: au obţinut rezultate deosebite la învăţătură, respectiv au cele mai mari medii din același an de studiu al unui program de studii; au obţinut performanţe ştiinţifice, inovaţie şi brevete; în alte situaţii, stabilite de instituțiile de învățământ superior de stat prin metodologiile proprii. Aceste burse pot fi acordate din al doilea an de studii, după ce sunt recunoscute performanțele studenților de către instituțiile de învățământ superior.

Burse de studii

Studenții pot primi și burse de studii sau pentru învățământ dual. Vorbim de cei care frecventează cursurile licenței didactice cu dublă specializare într-o instituție de învățământ superior de stat. Sunt acordate în limita bugetului alocat. Potrivit ordinului, valoarea burselor e egală cu salariul net al unui profesor debutant.

Burse sociale

Bursele sociale se acordă studenților care provin din medii socioeconomice defavorizate, din familii defavorizate şi celor pentru care s-a dispus ca măsură de protecţie plasamentul, în vederea parcurgerii programelor de studii universitare la care sunt înscrişi și trebuie să acopere cheltuielile minime de masă și cazare. Acest tip de burse sunt acordate din fonduri de la bugetul de stat, iar valoarea lor e stabilită de senatul universităților.

Conform documentului, bursele sociale se acordă după ”consultarea reprezentanților studenților, inclusiv organizațiile studențești din instituţia de învăţământ superior de stat”. Sunt acordate numai până la vârsta de 35 de ani.

Citește și Anunț de ultimă oră pentru elevi și profesori! O nouă materie va fi predată în școli

Cine poate beneficia de burse sociale. Iată care sunt criteriile pentru studenți:

  • sunt orfani de unul sau ambii părinţi, respectiv aceia pentru care s-a dispus ca măsură de protecţie plasamentul şi care nu realizează venituri peste plafonul pentru acordarea bursei sociale;
  • sunt bolnavi de tuberculoză, diabet insulinonecesitant, boli maligne, sindroame de malabsorbţie severe, boală cronică de rinichi în program de dializă, astm bronșic persistent moderat sau sever, epilepsie grand mal, cardiopatii congenitale, hepatită cronică cu fibroză avansată (stadiu F3 sau F4), glaucom, miopie gravă, boli imunologice autoimune forme severe, boli rare, tulburări din spectrul autist, boli hematologice severe care necesită tratament continuu sau spitalizări frecvente, surditate bilaterală, fibroză chistică, cei infectaţi cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, cei cu handicap locomotor și încadrați într-un grad de invaliditate;
  • cei care fac parte dintr-o familie care nu a realizat în cele 3 luni înainte de începerea semestrului sau anului universitar un venit lunar net mediu per membru de familie mai mare decât salariul de bază minim net pe economie.

Burse speciale

Burse speciale pot primi studenții care se află în aceste situații:

  • au obţinut performanţe cultural-artistice deosebite sau pentru implicarea în activităţi extracurriculare şi de voluntariat;
  • în situaţii stabilite de instituţiile de învăţământ superior prin regulamentele proprii.

Bursele de performanță sportivă

Bursele de performanță sportivă sunt dedicate studenților care au avut performanțe sportive deosebite. Condițiile de acordare le stabilește fiecare universitate de stat în parte.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Andreea Esca a vorbit despre plecarea de la Pro TV: Ce plan de rezervă are prezentatoarea
Fanatik.ro
Când se spală în Săptămâna Luminată, fără să fie păcat. Zilele în care nu ai voie să faci nimic
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care au pomi în curte. Ce trebuie să facă neapărat în luna aprilie
Playtech.ro
37.000 de lei de la stat pentru o maşină nouă. Programul Rabla 2025, ghid de finanţare
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Legăturile secrete ale Vaticanului cu OZN-urile, dezvăluite: Succesorul Papei Francisc este îndemnat să spună „adevărul”
wowbiz.ro
Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Trei luni de închisoare dacă nu îți plimbi câinele. Cea mai absurdă lege naște polemici intense
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
kanald.ro
Vârsta de pensionare pentru femei ar putea fi redusă cu 3 ani și jumătate: Ce condiții există
Cancan.ro
Ce a făcut Tudor Duma, zis Maru, cu corpul lui Rareș Ion, înainte să îl părăsească. Detalii inedite din anchetă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxă dublată pentru șoferi. S-a decis oficial majorarea tarifului. A intrat în vigoare de azi, 23 aprilie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
stirilekanald.ro
Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"
Fructul care îți curăță colonul, întărește inima și te scapă de pofta de dulce. Costă cât o pâine
MediaFlux
Zelenski l-a enervat iar pe Trump. Americanii au oprit brusc negocierile
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Parlamentul i-a cules de pe drumuri: partidul POT a umplut senatul și camera cu indivizi fără ocupație, fără venituri și fără rușine