Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, a menţionat că le-a transmis managerilor de unităţi spitaliceşti să găsească soluţii pentru a rezolva această problemă.
Citeşte şi CNAS alocă 585 de milioane lei pentru 2014, pentru decontarea serviciilor medicale din străinătate
„Personal, cred că acest fenomen nu este de acceptat. Nu avem în acest moment în contractul cadru o sancţiune pentru acest lucru, dar am spus public şi de câte ori m-am întâlnit cu managerii de spitale, că fac un apel, îi rog, ştiu că au multe constrângeri bugetare, ştiu că România nu-şi permite să acopere toate costurile sistemului de sănătate, că încă avem un sistem subfinanţat, că încă nu acoperim toate prestaţiile medicale ale spitalelor, dar să încerce să găsească soluţii pentru a nu-i mai pune pe pacienţi în situaţia de a-şi cumpăra medicamente. Poate se reorganizează cu personalul, dacă pot, cu cel administrativ, nu cel medical, poate mai reduc din costuri la alte servicii, fiecare să încerce să găsească soluţii. Nu mi se pare normal să fie nevoiţi să îşi cumpere medicamente. Nu vă pot spune momentul în care spitalele vor avea suficienţi bani şi vor fi organizate în aşa fel încât să nu mai existe aceste fenomen”, a declarat preşedintele CNAS.
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a mers vineri într-o vizită de lucru la Spitalul Târgu-Cărbuneşti, unde pacienţii s-au plâns de faptul că sunt nevoiţi să îşi cumpere din banii proprii medicamente.