„Trebuie gândite soluții pe marile bulevarde de benzi unice pentru RATB (…), așa cum trebuie găsite soluții pentru eficientizarea acestei regii, care trebuie repede să devină societate comercială, pentru că altfel, din 2019, conform unei directive europene, nu va mai avea dreptul să presteze transport în comun în București”, a spus Bușoi, miercuri, la evenimentul „Infrastructura de transport în sectorul 4″, acesta pledând și pentru un ”program ambițios de îmbunătățire și modernizare a parcului auto al RATB”.
El a menționat că nu există o singură soluție pentru rezolvarea problemei traficului, care trebuie „atacată” din mai multe unghiuri.
„Toate aceste măsuri trebuie luate concomitent. Două dintre ele țin de decizia Ministerului Transporturilor — terminarea centurii și mai ales Centura sud, care este foarte importantă și pentru locuitorii sectorului 4, și construirea de urgență, tot pe bani europeni, a celor trei magistrale noi de metrou, cea mai urgentă fiind cea legată de Drumul Taberei, pentru că în acest moment cartierul este sufocat, neavând îndeajuns de multe mijloace de deplasare către centrul Bucureștiului. A treia direcție este terminarea de urgență a celor șapte șantiere mari începute sau neîncepute încă în București, ce ar rezolva mare parte din fluidizare”, a afirmat Bușoi.
În opinia sa, trebuie să existe parcări la intrarea în București.
„Să îi încurajăm pe cei care tranzitează Capitala să își lase mașina, să se urce în metrou, într-un mijloc de transport în comun și să își facă treaba, pe de o parte punându-le parcări gratuite la dispoziție la intrările importante în București, pe de altă parte descurajându-i, punându-le taxă dacă tranzitează centrul Bucureștiului. Asta o poate face Primăria Generală, pentru că la intrările în București sunt suficiente terenuri care pot fi amenajate ca parcări supraterane sau parcări la sol și nu înseamnă un cost foarte mare, iar în zonele aglomerate, în parteneriat cu sectoarele sau parteneriate public-private, trebuie gândite parcări subterane, supraterane (…), la un cost decent”, a declarat Cristian Bușoi.
Potrivit acestuia, traficul reprezintă problema pe care bucureștenii o resimt cel mai mult. Bușoi a precizat că studiile arată că în fiecare săptămână o persoană pierde în medie 8 ore în traficul din Capitală.
El a făcut referire și la pasajul de la Piața Sudului. „Nu ar fi costat pe niciunul dintre dumneavoastră niciun leu, din păcate, din iresponsabilitate, incompetență, mare parte dintre banii europeni destinați acestui proiect, care este în valoare totală de 80 de milioane de lei, vor fi pierduți. (…) Avem două lucrări ce trebuiau începute, lărgirea Fabricii de Glucoză și a Prelungirii Ghencea, lucrări care ar fi rezolvat o bună parte dintre problemele pe care le avem și, din păcate, acest lucru nu se întâmplă. Cred că a sosit momentul să se pornească un proiect ambițios de rezolvare a acestei probleme”, a adăugat Cristian Bușoi.