Cu toate acestea, butonul „Dislike”, tradus prin „Nu apreciez” va fi doar pentru utilizatorii de Tik Tok care vor să raporteze comentariile negative sau irelevante de la postări.
„Am început să testăm o modalitate de a le permite persoanelor să identifice comentariile pe care le consideră irelevante sau neadecvate”, a spus TikTok într-o postare pe blog despre siguranță și aplicarea regulilor comunității.
Antipatiile la comentarii vor fi, de asemenea, private, vizibile numai pentru persoana care a efectuat acțiunea.
Unii utilizatori au observat diferite versiuni ale opțiunii de neapreciere a comentariilor în aplicație la începutul acestui an.
„Pentru a evita crearea de neplăceri între membrii comunității sau pentru a nu demoraliza creatorii, doar persoana care a apăsat pe butonul de „Dislike” la un comentariu va putea vedea că a făcut acest lucru”, au mai transmis reprezentanții rețelei sociale.
Butonul de neapreciere a comentariilor pare să fie, în primul rând, o funcție de siguranță, pe lângă raportarea unui comentariu pentru încălcarea regulilor comunității.
Compania se concentrează pe siguranța creatorilor, deoarece încearcă să „păstreze secțiunea de comentarii în mod constant relevantă și un loc pentru un angajament real”.
Deși TikTok nu vă permite să dați Dislike un videoclip, puteți în continuare să anunțați aplicația când nu sunteți interesat de un videoclip, astfel încât algoritmul să evite să vă arate altele similare.
În postare, TikTok a mai spus că experimentează o funcție prin care creatorii să-și folosească filtrarea comentariilor și opțiunile de blocare și ștergere în bloc atunci când videoclipurile lor au primit un volum mare de comentarii negative.
Spre exemplu, membrii comunității pot alege să filtreze toate comentariile pentru revizuire manuală sau să filtreze comentariile care conțin cuvintele – cheie pe care le-au selectat. Creatorii pot, de asemenea, să selecteze cine poate comenta la materialul lor: Toată lumea, Prieteni (abonați pe care îi urmăresc) sau Nimeni. Setarea „Toți” nu va fi disponibilă pentru utilizatorii cu vârsta sub 16 ani.
Compania a spus că va elimina în continuare comentariile care încalcă regulile comunității sale, iar creatorii pot continua să raporteze comentarii sau conturi individuale sau în bloc pentru a fi examinate.
Noua caracteristică este încă testată, așa că rămâne de văzut dacă va fi lansată integral în săptămânile următoare sau nu.
TikTok a eliminat peste 85 de milioane de videoclipuri între octombrie și decembrie 2021 pentru încălcări conform raportului său de transparență publicat ieri. Adică aproximativ 1% din toate videoclipurile încărcate în aplicație.
Citește și Noi schimbări la Instagram! Ce a decis compania să facă cu postările utilizatorilor