Butonul secret care face ca bateria telefonului Samsung să dureze mai mult. Puţini utilizatori ştiu unde să-l găsească

Butonul ascuns de pe telefoanele Samsung care îți poate prelungi autonomia bateriei. Puțini utilizatori cunosc cu adevărat cât de util este acest buton, dar acum nu mai trebuie să te îngrijorezi când bateria începe să slăbească.
Filip Stan
17 aug. 2024, 15:33
Butonul secret care face ca bateria telefonului Samsung să dureze mai mult. Puţini utilizatori ştiu unde să-l găsească

Tasta necunoscută de pe telefoanele Samsung, perfectă pentru a prelungi durata de viață a bateriei, este ignorată de mulți. Cu toate acestea, prin simpla apăsare a unui buton, poți obține mai multă energie.

Modul de economisire a energiei este foarte eficient, însă este esențial să cunoști câteva trucuri simple. Trebuie să ții cont de faptul că încărcarea telefonului poate fi influențată de temperatură, ceea ce poate afecta durata de viață a bateriei.

Conform celor de la The Sun, experții în tehnologie subliniază că menținerea bateriei la 100% pentru o perioadă îndelungată poate avea consecințe negative. Pentru a proteja bateria, utilizatorii trebuie să o deconecteze de la priză odată ce este complet încărcată.

Acest lucru se poate realiza ușor din Setări, accesând Îngrijirea dispozitivului > Baterie > Protecția bateriei, unde poți activa funcția corespunzătoare.

Telefoanele Samsung oferă mai multe opțiuni pentru utilizatori. Una dintre ele, opțiunea de bază, indică momentul în care bateria este complet încărcată, iar încărcarea se oprește automat când nivelul scade la 95%, reluându-se când este necesar.

Citeşte şi: Jean de la Craiova și Adrian Minune au primit un porc drept plată la o nuntă: „Mai trebuia să ne dea vreo 2.000 de lei”

Modul adaptiv sugerează utilizarea unui nivel maxim de încărcare pe timpul nopții, trecând la modul de bază înainte de a te trezi. Acest mod ajustează timpul de somn pe baza obiceiurilor de utilizare. De asemenea, în modul maxim, încărcarea se oprește la 80%.

O altă metodă utilă pentru economisirea bateriei pe telefoanele Samsung implică reducerea activităților din fundal. Prin setări, utilizatorii pot dezactiva funcții precum afișajul mereu activ, limita viteza procesorului la 70%, reduce luminozitatea la 10%, dezactiva 5G și limita aplicațiile și funcțiile de pe ecranul de pornire.

Pentru a accesa aceste opțiuni, glisează în jos și apasă pe butonul de economisire a energiei. Ține apăsat pentru a accesa opțiunile extinse.

A treia opțiune care ajută la economisirea bateriei pe telefoanele Samsung este profilul de performanță. Cu cât dispozitivul funcționează mai rapid, cu atât necesită mai multă energie de la baterie.

Există două profiluri de performanță dintre care poți alege: standard și light. Primul oferă un echilibru între viteza de procesare, durata de viață a bateriei și eficiența răcirii.

Profilul light prioritizează durata de viață a bateriei și eficiența răcirii, în detrimentul vitezei de procesare. Această funcție va economisi bateria, dar poate încetini funcționarea telefonului.

Citeşte şi: Cinci arestaţi în cazul morţii lui Matthew Perry. De ce sunt acuzaţi asistentul actorului şi „Regina ketaminei”

Cum să îți încarci telefonul, pentru ca bateria să reziste mai mult. Este un truc valabil pentru iPhone, Samsung și orice alt model

Bateria telefonului este componenta esențială care îl face să funcționeze zi de zi. Cu cât ai mai multă grijă de ea, cu atât telefonul va rezista mai mult. Iată cum se încarcă corect, de fapt, un astfel de device.Bateria telefonului are mereu nevoie de o atenție sporită. Dacă reușești să îți încarci mereu așa cum trebuie telefonul, acesta va avea viață lungă.

Pentru ca bateria lui să reziste mult mai mult, tot ce trebuie să faci este să ții cont de un mic truc. Odată pus în aplicare, vei vedea că durata de viață a device-ului va fi prelungită considerabil.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că, în timp, bateria telefonului nu mai este la fel de puternică. Pe măsură ce telefonul este folosit intens, bateria devine din ce în ce mai slăbită, dar, acest lucru poate fi evitat.

”Viața bateriilor litiu-ion e, de obicei, de 500 de cicluri (aproape 1 an jumătate). Ciclul bateriei e o încărcare completă, de la 0 la 100. Cu cât telefonul trece prin mai multe cicluri complete, cu atât trebuie să îl încarci mai repede.” a declarat Liz Hamilton, potrivit useit.ro.

Desigur, deteriorarea în timp a bateriei nu poate fi împiedicată, dar poate fi întârziată. Acest lucru este posibil doar dacă știi cum să încarci telefonul.

Potrivit lui Liz Hamilton, telefonul nu trebuie niciodată lăsat la încărcat până atinge pragul de 100%. Dacă bateria nu ajunge la extreme, atunci durata sa de viață poate fi prelungită chiar și cu câțiva ani.

”Unul dintre cele mai mari obstacole pentru distrugerea sănătății bateriei e să lași telefonul la încărcat peste 100%. Mulți oameni au acest obicei și nu știu ce pagube produc la nivelul telefonului.”, a mai spus Liz. Tot potrivit lui Liz Hamilton, cel mai bine este să nu aștepți ca telefonul să se descarce complet. Este recomandat să îl pui la încărcat atunci când ajunge la 25%. De asemenea, este cel mai bine să îl scoți din priză atunci când ajunge la 85%.

În timpul încărcării, este recomandat să scazi luminozitatea telefonului și să închizi toate aplicațiile pe care nu le folosești. În acest fel, te asiguri că bateria se va încărca mult mai repede și mult mai eficient.

DailyBusiness
Gigi Becali, uluit de banii primiți de la Parlament: „Sunt prea mulți!” Suma fabuloasă încasată după doar cinci ședințe
Spynews
Mara Bănică și Serghei Mizil, Raluca Bădulescu și fostul ei soț, Anda Adam și Joseph, Gabi Tamaș și Dan Alexa sunt printre echipele care pornesc anul acesta pe Drumul Eroilor, în Asia Express
Bzi.ro
Câte clase are Daciana Sârbu, fosta soție a lui Victor Ponta: Din ce afacere face bani
Fanatik.ro
Cum îți dai seama dacă ai ploșnițe în pat. Metoda care te ajută să descoperi insectele ascunse
Capital.ro
Călin Georgescu a dat cărțile pe față. Ce va păți Constituția România: Obligatoriu, e faza finală!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Adevarul
Povestea de film a fostului șef al Poliției Câmpulung: de la erou la inculpat. S-a pensionat când era în arest
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
Raluca Păstramă și Ibrahim Hanifi, răsturnare de situație în lupta pentru custodia copilului! Ce se întâmplă după ce instanța a decis ca fetița celor doi să rămână la mamă
Spynews
Costel Biju, surpriză romantică pentru soția lui, Andreea. În ce loc de vis și-a dus manelistul partenera / FOTO
Evz.ro
Actele de identitate, modificări importante. Se aplică de la 1 martie 2025
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Planta de apartament care se mișcă noaptea pentru a se ruga. De ce este bine să o avem în casă
Cancan.ro
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Lovitura finală pentru Călin Georgescu. Verdictul este clar: Din păcate...
StirileBZI
Bancnotele vor fi transformate în Euro! Decizia se va aplica din 1 ianuarie 2026
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
O statuie antică de marmură, descoperită de un grec lângă un tomberon
MediaFlux
DONALD TRUMP AMENINȚĂ RUSIA! LOVITURĂ pentru PUTIN privind RĂZBOIUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nu stăpânești engleza și n-ai habar de securitatea aeroportuară? Poți fi șeful Aeroporturi București