Butonul secret de pe telecomandă care te ajută să reduci consumul de energie electrică

Reducerea consumului de energie electrică a devenit un obiectiv important pentru majoritatea românilor de când preţurile au explodat. Mai mult ca niciodată, românii au devenit atenţi chiar şi la consumul electronicelor şi electrocasnicelor despre care se ştie că nu sunt mari consumatoare de energie, cum ar fi televizorul, laptopul sau cuptorul cu microunde.
Alina Costache
17 aug. 2024, 10:11
Butonul secret de pe telecomandă care te ajută să reduci consumul de energie electrică

Chiar dacă funcţionează pe baza unui consum redus de curent, aparatele enumerate mai sus pot aduce surprize neplăcute pe factură, dacă sunt lăsate în priză în mod continuu. Recomandabil ar fi să le scoţi din priză atunci când nu le foloseşti.

Referitor la televizor, există şi o altă modalitate simplă de a reduce consumul de curent. Pe telecomandă, există un buton anume care contribuie la diminuarea consumului de energie.

Citeste si Motivul nebănuit pentru care trebuie să pui folie de aluminiu în telecomandă! Acest truc o să îți salveze seara

Cu siguranţă, televizoarele merg ore întregi în casele românilor. Şi probabil că nu puţini sunt aceia care desfăşoară diverse activităţi prin gospodărie, deci nu se pot uita la televizor, dar îl lasă să meargă doar din nevoia de a fi un zgomot pe fundal. Canalele de ştiri sau de muzică sunt, adesea, cele pe care românii doar le ascultă, în timp ce se îndeletnicesc cu diverse alte activităţi prin casă.

Butonul secret de pe telecomandă care te ajută să consumi mai puţin curent

Dacă şi tu te afli în această situaţie, trebuie să ştii că un buton de pe telecomandă te ajută să consumi mai puţin curent. Este vorba despre butonul care reglează luminozitatea ecranului. Şi de ce ai avea nevoie de o lumină puternică dacă oricum nu te uiţi la TV, ci doar îl asculţi?

Apoi, chiar dacă te uiţi la TV, s-ar putea să îţi dai seama de faptul că ochiul tău se adaptează mai uşor la o lumină puţin mai slabă, în timp ce luminozitatea prea mare poate fi deranjantă.

Citeste si La ce folosește butonul roșu de pe telecomandă. Puțini oameni îi cunosc utilitatea

Prin folosirea acestui buton, împuşti, astfel, doi iepuri dintr-odată: consum redus de energie şi un confort mai mare al ochiului. Pe unele telecomenzi, acest buton este marcat cu forma unui soare. Acest buton este prezent pe majoritatea telecomenzilor și poate regla luminozitatea mai multor televizoare.

Folosirea acestui buton nu este singura modalitate prin care poți face economie. Este foarte important ca atunci când nu folosești televizorul să îl oprești. Dacă te uiți seara şi şptii că obişnuieşti să adormi la televizor, îl poți programa să se oprească singur.

La ce folosește butonul roșu de pe telecomandă. Puțini oameni îi cunosc utilitatea

Dintre toate aceste butoane, butonul roșu este cel mai important. Apăsând acest buton, poți accesa serviciul HbbTV, o variantă modernă de teletext. Dacă televizorul este cumpărat după anul 2014, este foarte probabil ca dispozitivul să accepte deja HbbTV.

La ce folosește butonul roșu de pe telecomandă

Ca să poți folosi HbbTV televizorul trebuie conectat la internet. Multe dispozitive folosesc antena WLAN încorporată sau conexiunea prin cablu LAN. În cazul modelelor mai vechi care nu au WiFi încorporat, poți achiziționa stick-uri WiFi adecvate.

Unul dintre avantajele teletextului HbbTV este faptul că totul este gratuit! Dacă ai un televizor adecvat și o viteză mare la internet pentru streaming video, atunci poți folosi teletextul modern fără costuri suplimentare. De asemenea, ai acces la conținut HD din bibliotecile media fără să trebuiască să te conectezi folosind un stick de streaming suplimentar la televizor, scrie ziarulromanesc.de

Citeste si Butonul secret de la mașini de care mulți șoferi nu știau că există. Unde se află și la ce folosește

Afișaje în limbajul semnelor

În 2021, de exemplu, ARD HbbTV a adăugat o singură funcție. De atunci, „ARD Program”, ghidul electronic de programe, poate fi accesat folosind butonul roșu de pe telecomandă. Detaliile suplimentare ale programului pot fi văzute, iar programele TV și bibliotecile media pot fi, de asemenea, căutate folosind o funcție de căutare integrată.

HbbTV oferă și afișaje în limbajul semnelor. În plus, sunt posibile și subtitrări. Acestea pot fi ajustate individual ca dimensiune și afișare.

Citeste si Butonul secret care se află în orice mașină și care reduce consumul de combustibil. Trucul la care apelează tot mai mulți șoferi

Codurile secrete de la telecomandă. Cum te poţi conecta la meniul ascuns din televizorul tău VIDEO

Codurile secrete de la telecomandă. Ani de zile, aceste combinații erau cunoscute doar de către inginerii înșiși care lucrau în mărci, magazine și montatori. Pe de altă parte, există și meniuri care sunt folosite pentru a configura parametrii pe care producătorul preferă să-i lase la îndemâna utilizatorului standard.

Citeşte şi: La ce folosește butonul roșu de pe telecomandă. Puțini oameni îi cunosc utilitatea

De exemplu, la televizoarele Samsung cu sistem de operare Tizen OS, unele dintre posibilitățile pe care le puteți activa sau dezactiva din acest meniu sunt următoarele:

  • faceți o resetare din fabrică: Acest lucru ar putea rezolva o problemă care rezidă în diferitele setări ale televizorului și poate fi util și în cazul în care ajungeți să atingeți un parametru din acest meniu ascuns care ajunge să vă configurați greșit televizorul;
  • reglați tasta echilibrul alb mai precis;
  • ajustează niveluri de culoare panouri primare;
  • activați sau dezactivați moduri: modul magazin, modul hotel, module speciale ale televizorului, modul de testare pe ecran, dezactivați Blur Reduction și alte sisteme automate de ajustare a imaginii, dezactivați sistemul anti-pâlpâire;
  • calibrați ecranul;
  • setări avansate de sunet: controlați nivelurile difuzoarelor, gestionați sunetul, activați sau dezactivați difuzoarele încorporate ale televizorului;
  • aflați mai multe detalii despre modelul nostru de televiziune:Versiunea TV: utilă dacă nu păstrați cutia și trebuie să o dați pentru reparație: model TV, număr de serie, producator si tip de tuner digital, regiune, anul dezvoltării versiunii TV, informații pentru specialiști.

Pentru a accesa acest meniu ascuns de sistem, tot ce trebuie să faceți este să apăsați o anumită combinație de taste pentru ca meniul să apară pe ecran, scrie gearrice.com. Va trebui să aveți televizorul oprit în stand-by. Cu televizorul oprit, va trebui doar să apăsați tastele în următoarea ordine:

  • Info + Meniu + Mut + Power (cea mai comună combinație care funcționează de obicei)
  • 1 + 8 + 2 + Putere
  • Display + P.STD + Mute + Putere
  • Sleep + P.STD + Mut + Putere
  • Afișare + Meniu + Mute + Putere
  • Mut + 1 + 1 + 9

Alte combinații de taste pentru a activa modul serviciu Samsung

  • (TV pornit) Mut + 1 + 1 + 9 + Enter
  • (TV oprit) P.STD + Help + Sleep + Power
  • (TV oprit) P.STD + Meniu + Sleep + Power
  • (TV oprit) P.STD + Help + Sleep + Power
  • (TV oprit) P.STD + Meniu + Sleep + Power

Dacă vrei să ieși cât mai curând posibil din meniul secret pentru a evita orice posibilă problemă, tot ce trebuie să faci este să ții apăsat butonul de pornire de pe telecomandă pentru a opri complet televizorul. În momentul în care apăsați din nou butonul de pornire, televizorul se va porni ca de obicei în starea sa normală.

Citeşte şi: Codurile secrete de pe smartphone pentru activarea funcțiilor ascunse. Ce se întâmplă dacă tastezi *#21#


Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Orașul important din UE care a devenit plin de șerpi și șobolani. E vizitat de foarte mulți români
Capital.ro
Un milion de români pot fi chemați în armată. Bărbații cu vârste între 20 și 35 de ani sunt obligați
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii face un anunț IMPORTANT. Promisiunile încep să curgă de anul viitor!
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Cum ne detectează țânțarii mirosul. Descoperirile specialiștilor
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Ea e Cătălina Iacob, tânăra care a murit în Brâna Aeriană din Munţii Bucegi. Iubea traseele montane şi urşii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Valabilitatea permisului de conducere va fi redusă! Anunț pentru cei care au categoriile AM, Al, A2, A, B, Bl şi BE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Lacul Comana, afectat grav de secetă: Efectele schimbărilor climatice sunt tot mai vizibile
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...