Buzău: O reţea de traficanţi de tutun formată din 12 persoane, destructurată de poliţişti

O reţea de traficanţi de tutun formată din 12 persoane, specializată în fabricarea şi comercializarea de ţigări, a fost destructurată de poliţiştii buzoieni, în urma mai multor percheziţii în cadrul cărora au fost descoperite patru dispozitive de fabricare şi ambalare, dar şi 43 de kilograme tutun.
Romania TV
11 mai 2012, 15:33
Buzău: O reţea de traficanţi de tutun formată din 12 persoane, destructurată de poliţişti

Potrivit comisarului şef Florina Crucianu de la Biroul de Relaţii cu Presa al Poliţiei Judeţene Buzău, din reţeaua destructurată făceau parte 12 persoane care, în perioada februarie – mai, au produs şi comercializat ţigarete fără respectarea prevederilor legale în domeniu.

Poliţiştii îi urmăreau pe contrabandişti de mai multă vreme, iar joi, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Buzău, oamenii legii au făcut 12 percheziţii domiciliare în judeţele Buzău şi Prahova.

În urma descinderilor, au fost găsite 35.200 de ţigarete de diferite mărci, în pachete ce nu aveau banderole de marcaj şi care conţineau fiecare 200 de ţigarete.

De asemenea, au fost ridicate patru dispozitive de fabricare şi ambalare ţigarete, 43 de kilograme de tutun tocat şi netocat, pachete pentru ambalarea ţigaretelor, precum şi 15 pachete ce conţineau fiecare 200 de tuburi de ţigarete inscripţionate cu diferite mărci.

Poliţiştii au mai găsit 200 de cutii cu articole pirotehnice.

Procurorul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău a dispus reţinerea a patru dintre suspecţi, trei bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 24 şi 44 de ani, unul din Buzău, iar ceilalţi din judeţul Prahova. Cei patru au fost prezentanţi, vineri, instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, un bărbat din judeţul Prahova, în vârstă de 43 de ani, a primit interdicţia de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile.

Cei cinci sunt suspectaţi de producere de produse accizabile ce intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, asociere la un grup în vederea săvârşirii de infracţiuni, înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Doi membri ai grupării fuseseră deja arestaţi înainte de percheziţiile de joi. Măsura arestării preventive a fost dispusă tot în urma unor percehziţii în cadrul cărora au fost descoperite 63.600 de ţigarete, o maşină. Totodată, a rezultat că suspecţii au comercializat cantitatea de aproximativ 240.000 de ţigarete.

Ceilalţi suspecţi, respectiv cinci persoane, cu vârste între 33 şi 46 de ani, toţi din Buzău sunt cercetaţi în libertate.

Valoarea produselor ridicate în urma percheziţiilor a fost estimată la suma de 15.840 de lei şi urmează a se solicita organelor vamale competente calcularea exactă a prejudiciului.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cea mai periculoasă armă din istorie. Poate să facă prăpăd
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Elena Lasconi despre posibile negocieri cu PNL: „Este nevoie de o igienizare în PNL, nu se pot detașa de PSD”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!