„Domnul Băsescu i-a mai făcut o dată ‘viermi’ şi ‘mahala ineptă’ pe cei care au ieşit în stradă spunând că trebuie să iasă societatea civilă de bună calitate, lumea bună (…) Să iasă în stradă lumea bună, dom’le! Să iasă intelectualii! Unde este Patapievici? După ce spune că îşi adresează discursul milioanelor de oameni nemulţumiţi, acum spune că nu sunt reprezentativi, că sunt aşteptaţi intelectualii subtili”, a comentat CTP.
O altă contradicţie constă în tratamentul diferit pe care l-a primi Emil Boc ca preşedinte al PDL şi cel ca şef al Guvernului.
„Emil Boc este calificat ca un prost conducător de partid, dar nu spune nimic de calitatea de prim-ministru a domnului Boc. O scăpare logică înspăimântătoare a preşedintelui. Dacă domnul Boc nu mai este bun să conducă partidul, cum e bun să conducă Guvernul?” se întreabă jurnalistul.
Lui Băsescu i se impută şi delimitarea excesivă de întreaga clasă politică.
„Domnul Băsescu s-a situat într-o sferă cristalină privilegiată. Dânsul n-are nicio treabă cu clasa politică, cu propriul partid. După ce aseară o luase pe calea acuzelor fantasmagorice, groteşti la adresa opoziţiei, în seara asta a trecut la descotorosirea de propriul partid”, susţine publicistul.
C.T. Popescu nu s-a arătat convins nici de autocriticile pe care şi le-a făcut şeful statului.
„A tratat cu o îngăduinţă amuzată faţă de sine ce a făcut intrând în seara aceea în direct cu doctorul Arafat. Vasăzică, o intervenţie care a provocat ieşirea în stradă a mii de oameni este considerată o gafă amuzantă pentru care nici măcar nu îşi cere scuze”, a constat Popescu.
„Omul acesta nu îşi mai controlează foarte bine facultăţile mintale!„, a conchis C.T. Popescu.