De la bun început televiziunea îşi axează prime-timeul pe „Dan Diaconescu în direct”, un talk-show prelungit adeseori până spre dimineaţă, unde apar politicieni care nu au loc în altă parte, magicieni, familii care se destramă, vecini care se bat sau artişti care îşi deapănă amintirile interminabile.
În 2002, licența postului a fost retrasă de CNA, în special pentru o emisiune nocturnă în care telespectatorii intrau în direct, acuzau sau insultau diverse persoane sau făceau comentarii cu iz antisemit fără ca moderatoarea să intervină . Întreruperea emisiei a durat doi ani, vreme în care o parte a societății civile a acuzat „cenzura” impusă de guvernul condus de Adrian Năstase. Diaconescu are propria variantă legată de acea perioadă neagră și o compară cu situația creată azi: „Postul meu de televiziune a fost închis doi ani de zile de către CNA fiindcă eu nu am vrut să-i vând 51% din acțiuni domnului Adrian Năstase. Astăzi, postul meu pare că urmează să fie din nou închis din cauză că nu vreau să fac o alianță politică cu PDL și UNPR. Situația este destul de simplă. Este o luptă între mine și Traian Băsescu”, a spus marţi Dan Diaconescu, în fața membrilor CNA.
În 2005 Diaconescu reuşeşte să obţină o nouă licenţă, indirect, folosind în faţa CNA o societate-paravan. Treptat, se amplifică tenta de sensational permanent al showului DD în direct. Diaconescu începe să construiască o realitate paralelă celei descrisă de restul media, cu personaje colorate care îşi descriu luni în şir aventurile.
Cel mai cunoscut este cazul avocatei Elodia Ghinescu, dispărută în condiții suspecte în septembrie 2007. Desfășurarea de forțe a fost atunci fără egal: 239 de episoade consecutive, înțesate de teorii stufoase. Cazul a făcut audiențe comparabile cu ale televiziunilor „serioase”, care s-au simțit datoare să preia tema. Treptat, atenţia se mută de la Elodia la familia Ciumac. Magda Ciumac face destainuiri grave în fiecare seară în vreme ce soţul ei, Tolea, apare în studio şi îl bagă pe Diaconescu într-un coş de gunoi.
„Acum câţiva ani, când spuneam că vreau să otevizez România, unii mă înjurau, alţii spuneau că sunt nebun. Acum mi-am văzut visul cu ochii. Nu numai că alte posturi de televiziune au preluat reţeta, dar s-a ajuns atât de departe, încât Mihaela Rădulescu şi-a acuzat soţul că le-a otevizat familia. Metoda mea se propagă în lanţ.” spunea DD pentru Gândul în perioada respectivă.
În campania din toamna lui 2009, de influența postului a profitat și Traian Băsescu. Acesta a apărut într-o emisiune, a vorbit despre politică și viața personală și chiar a extras câștigătorul unui concurs. Diaconescu avea să se delimiteze de președinte în vara lui 2010, atunci când a fost arestat pentru că ar fi șantajat un primar. Acolo, în celulă, s-a născut ideea unui Partid al Poporului.
După ce propaganda pentru noua formațiune a acaparat programul OTV, au început să curgă și amenzile din partea CNA. Luna trecută, când zvonurile privind închiderea postului începuseră să se răspândească, Diaconescu spunea, într-un interviu pentru ziarul „Ring”, că o asemenea măsură ar fi un ajutor important în alegeri.