Ion Ganea, EXCLUS din PSD. E parlamentarul care a lăsat PSD fără majoritate în conducerea Senatului

Senatorul Ion Ganea a fost exclus din PSD, ca urmare a deciziei adoptate joi de Consiliul Politic Naţional al partidului. Excluderea a avut loc, în condiţiile în care Ganea a lipsit de la şedința Biroul Permanent al Senatului în care trebuia să fie introdus în dezbatere iniţiativa legislativă privind amânarea alegerilor parlamentare.
Romania TV
29 oct. 2020, 13:38
Ion Ganea, EXCLUS din PSD. E parlamentarul care a lăsat PSD fără majoritate în conducerea Senatului

Surse politice au precizat că Ion Ganea a fost exclus din PSD, în ședința Consiliului Politic Național, conform Hotnews. Ganea urmează să fie înlocuit şi din funcţia de secretar al Biroului permanent al Senatului într-o şedinţă de plen.

Senatorul PSD Radu Oprea a declarat miercuri că Ion Ganea „a fost cumpărat de PNL” pentru a lipsi de la şedinţele Biroului permanent al Senatului, în acest fel nerealizându-se cvorumul pentru ca proiectul de lege prin care poate fi amânată data alegerilor parlamentare să fie introdus pe ordinea de zi.

Consiliul Politic Naţional al PSD s-a reunit joi, la ora 12,00, iar printre subiectele aflate pe ordinea de zi s-a numărat propunerea de excludere a parlamentarului Ion Ganea.

„Preşedintele Iohannis şi PNL, care vor alegeri cu orice preţ, fără să le pese de sănătatea oamenilor şi de faptul că România se află aproape de un dezastru sanitar, au boicotat de trei zile toate activităţile din şedinţele Biroului permanent al Senatului cu un singur scop – acela de a bloca legea prin care Parlamentul ar putea amâna data alegerilor. Au ajuns atât de jos, încât au cumpărat un membru PSD din Biroul permanent ca să nu mai putem convoca şedinţe, promiţându-i tot felul de funcţii şi veţi vedea zilele următoare care a fost preţul acestuia. Aşa a ajuns PNL astăzi, un partid nereformat, care colcăie de traseişti şi penali, pentru a se menţine la putere. PSD a convocat deja pentru mâine, la ora 12,00, Consiliul Politic Naţional, având pe ordinea de zi propunerea de excludere a domnului Ion Ganea. Noul PSD nu tolerează astfel de comportamente”, a declarat Oprea într-o conferinţă de presă.

 

El a adăugat că „dreapta unită”, PNL şi USR, „la comanda” preşedintelui Iohannis, a blocat una dintre instituţiile fundamentale ale statului în scopuri electorale, „aşa cum a blocat toate măsurile pentru sănătate”.

„Sunt dispuşi să omoare democraţia şi să distrugă sănătatea românilor pentru alegeri. Asta au făcut de la început. Boicotul împotriva activităţii Senatului din partea dreptei unite are un singur rezultat – se iese din acel calendar prin care se putea adopta în timp util legea prin care Parlamentul putea amâna data alegerilor. PSD a încercat tot ce este omeneşte posibil, legal vorbind, pentru ca aceste alegeri să aibă loc atunci când situaţia sanitară va fi sub control. Am iniţiat legi, am cerut consultări la Cotroceni şi chiar un pact pentru sănătate. Nu i-a interesat absolut nimic, iar acum facem un apel către toţi românii să vină la vot şi să le sancţioneze cinismul şi iresponsabilitatea lui Iohannis şi a PNL. Este vital ca Iohannis şi PNL să nu deţină toată puterea în România”, a susţinut Oprea.

Acesta a afirmat că, după ce îi va fi retras sprijinul lui Ion Ganea, va fi înlocuit din funcţia de secretar al Biroului permanent al Senatului într-o şedinţă de plen, iar PSD va relua procedurile pentru punerea pe ordinea de zi a legii privind alegerile parlamentare.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cel mai periculos obicei de la plajă, dar și piscină. Medicul Vlad Ciurea spune că poate fi fatal: ”Se poate întâmpla o nenorocire”
Capital.ro
Ungurii lovesc chiar în inima Transilvaniei. Ungaria acuză România
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Locul de lângă România care seamănă cu Saint Tropez. Prețurile sunt mici aici
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Răspunsul lui David Popovici pentru Marcel e viral: 'Medalionur de AUR 😂
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cosmin, bărbatul care și-a salvat fiica de la înec în Jupiter, a fost găsit mort de scafandri. Trupul a fost recuperat după 48 de ore de căutări
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Românii trebuie să depună în fiecare an acest document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ana Maria Bărbosu, atacată dur de presa americană pentru medalia de bronz
MediaFlux
RĂSTURNARE în TENTATIVA de ASASINAT a lui TRUMP! S-A AFLAT ACUM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...