Cadrele didactice vor să revină la catedră. 7 din 10 profesori își doresc redeschiderea școlilor, conform unui studiu realizat de o organizație educațioanală. Profesorii susțin că școala online ajută, dar și încurcă.
Citește și: Tablete pentru elevi și profesori. Primăria Sectorului 3 dorește să achiziționeze 40.000 de tablete
Profesorii se plâng de lipsa tehnologiei deoarece nu toate școlile dețin dispozitive inteligente, conexiune la internet sau sisteme care să le permită să își desfășoare orele în condiții bune.
Cadrele didactice vor să revină la catedră. 66% dintre profesori vor să revină la tablă, în fața copiilor, pentru că, spun ei, interacțiunea cu elevii în mediul online este deficitară, testarea și evaluarea se fac de asemenea în mod deficitar și sunt nemulțumiți de condițiile din mediul online.
Potrivit unor date publicate de Biroul pentru Statistici Naționale (ONS) din Marea Britanie şi citate de The Guardian, profesorii nu sunt mai expuşi la infectarea cu coronavirus faţă de alți angajați din sectoarele esențiale.
Studiul realizat de Biroul pentru Statistici Naționale (ONS) din Marea Britanie a luat în calcul ratele de infectare în rândul profesorilor și al altor angajați din sectoare-cheie, cum ar fi cadrele medicale sau alți profesioniști care trebuie să lucreze în afara domiciliului cel puțin o zi pe săptămână.
Datele Biroului pentru Statistici Naţionale din Marea Britanie tind să sprijine decizia guvernului pentru a ține deschise școlile din Anglia, în condițiile în care, de câteva zile, au fost impuse noi restrictii pentru a combate pandemia Covid-19.
The Guardian citează și un sindicat al profesorilor, care cere de mai multă vreme închiderea școlilor și care contracarează datele de acum ale ONS cu altele, referitoare la evoluția cazurilor de infectare cu noul coronavirus înregistrate în rândul elevilor din învățământul secundar, în timpul scurtei vacanțe de la sfârșitul lunii octombrie. Aceste cifre ar indica faptul că școlile ar avea un rol în transmisia virusului, susține Sindicatul Național din Educație (NEU).