Cafeaua ANTI-GLONŢ: Un nou regim de slăbit la mare căutare în străinătate

Un nou regim de slăbit foarte în vogă în Statele Unite are la bază cafeaua. Nu este vorba însă de orice fel de cafea, ci de "Bulletproof Coffee"- cafea anti-glonţ. O astfel de băutură conţine cafea fără micotoxine (ciuperci minuscule care apar în timpul fermentației), la care se adaugă o linguriță de unt și câteva picături dintr-un ulei pur.
Alina Costache
01 feb. 2016, 13:28
Cafeaua ANTI-GLONŢ: Un nou regim de slăbit la mare căutare în străinătate

În jurul acestei băuturi magice s-a creat şi ideea de „Bulletproof diet”, care se bucură de un mare succes în Statele Unite,  fiind adoptată de sportivi sau adepți ai „biohacking”-ului, mișcare care combină biologia, tehnologia și alimentația pentru îmbunătățirea capacităților fizice și mentale. 

O beți dimineața și imediat nu mai aveți chef să mâncați nimic. Creierul primește energie care nu provine din zahăr, foamea dispare și sunteți liber”, a declarat pentru AFP Davi Asprey. În plus, „slăbiți fiindcă metabolismul funcționează, însă nu mai ronțăiți nimic între mese”, adaugă americanul ajuns în Canada.

Asprey a avut ideea acestui regim în 2004, în timpul unei călătorii în Tibet când, afectat de altitudine, s-a simțit slăbit până când a încercat un ceai cu unt de iac. Impresionat de efectul energizant al băuturii, a vrut să îl adapteze pentru viața occidentală.

CITEŞTE ŞI Cea mai puternică dietă de slăbire: Sucul care te scapă de burtă în somn

În schimb, experții în alimentație nu privesc cu ochi buni acest regim:

„Acest regim poate funcționa ca orice altă dietă care elimină multe alimente”, arată Amy Schnabel, nutriționist la spitalul UCLA (Los Angeles).

„Bulletproof diet” propune eliminarea micului dejun, masă considerată adesea de nutriționiști ca cea mai importantă a zilei. Aceștia recomandă cereale sau pâine, ouă sau produse lactate (proteine), fructe pentru fibre și vitamine, precum și o cafea sau un ceai.

CITEŞTE ŞI Motive în plus pentru care ar trebui să bei cafea zilnic

 „Cafeaua ar face pe oricine să se simtă bine. Cafeina ajută la claritatea mentală”, afirmă nutriționista menționată. „Dacă apreciați că bând o ceașcă cu această băutură vă face să vă simțiți bine și să aveți o minte foarte clară, este probabil efectul placebo”, adaugă ea.

Asociația britanică de dietetică a introdus regimul „Bulletproof” în Top 10 regimuri ale celebrităților care trebuie evitate în 2016, considerând că el se bazează pe un principiu de clasificare a alimentelor „în contradicție cu recomandările pentru sănătate” și a cărui eficiență nu a fost dovedită.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
UE a dat ordin. BNR schimbă legea. Numai câte 10 persoane au voie!
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
CRESC SAU NU TAXELE? Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Schimbare majoră pentru toți românii. Apare un nou CNP
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, interviu de colecție după succesul de la Paris. Campionul olimpic le-a transmis un mesaj tinerilor din România: „Am făcut copilul din mine foarte fericit”
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de terenuri, case sau mașini. S-a dat ordin: Trebuie să plătească!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Hezbollah a lansat zeci de rachete în nordul Israelului ca răspuns la un atac israelian
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?